Drégely Imre: Age:L Im World

Helyszín: 
Időpont: 
2011. március 3. 0:00 - csütörtök - 2011. április 1. 0:00 - péntek

Drégely Imre az ötvenegyedik életévébe lépett. Ebből az alkalomból rendez kiállítást a Nessim Galéria munkáiból egy átfogó kiállítást. A kiállításának megnyitójára március 3-án 19 órakor kerül sor. A megnyitón Musica Moralia működik közre.

Ennek a kiállításnak a keretében a Nessim Galéria egy olyan kiállítás megvalósítására vállalkozott, amelynek keretében Drégely Imre korai munkáitól kezdve a legújabb alkotásokig mintegy több tucat művet állítson ki. Olyan kiállítás tervezünk, mely alapos bevezetést nyújt a látogatóknak arról, hogy a kezdeti munkáktól kezdve az utolsó évekig milyen változások mentek végbe fotográfusi szemléletében, művészetében.

2009. június 10. 8:41 - Drégely Imre: Körhinta ©Drégely Imre: Körhinta
Drégely Imre : Körhinta

Itt lesznek a Budapest sorozat legjellemzőbb képei a nyolcvanas évekből, a polaroid munkák, az XXS sorozat képei, az „Objektek” legjellemzőbb darabjai és a mára elmaradhatatlan multi-image kompozíciók.

Drégely folyamatosan kísérletezik a fotográfia eszközökkel, legyen az polaroid filme, vagy a Photoshop. Így mindig határterületeken mozog és fotográfiája éppen azért nagyon sajátos jellemzőket mutat fel.

Drégely számára a játék,annak mindenféle értelmezése, a játékszer, a szabályrendszer és a játékosság egyaránt fontos és valamilyen formában mindig felbukkan a képein.

Ez a kiállítás jó alkalmat ad arra, hogy alapos áttekintést nyújtson egy több évtizedes művészi nagyon változatos kanyarokat leíró életművön. Azok az évtizedek, amiket ez a kiállítás is lefed, hozták a fotográfia történetének egyik legnagyobb forradalmát is és ez a kiállítás jó alkalmat ad arra is, hogy látni lehessen egy lehetséges reakció ezekre a kihívásokra.

A kiállítás megnyitója alkalmából a Musica Morali ad koncertet.