2018. szeptember 22. - szombat

Drégely Imre: Age:L Im World

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Nessim Galéria
Időpont: 
2011. március 3 - 2011. április 1

Drégely Imre az ötvenegyedik életévébe lépett. Ebből az alkalomból rendez kiállítást a Nessim Galéria munkáiból egy átfogó kiállítást. A kiállításának megnyitójára március 3-án 19 órakor kerül sor. A megnyitón Musica Moralia működik közre.

Ennek a kiállításnak a keretében a Nessim Galéria egy olyan kiállítás megvalósítására vállalkozott, amelynek keretében Drégely Imre korai munkáitól kezdve a legújabb alkotásokig mintegy több tucat művet állítson ki. Olyan kiállítás tervezünk, mely alapos bevezetést nyújt a látogatóknak arról, hogy a kezdeti munkáktól kezdve az utolsó évekig milyen változások mentek végbe fotográfusi szemléletében, művészetében.

Drégely Imre: KörhintaDrégely Imre : Körhinta

Itt lesznek a Budapest sorozat legjellemzőbb képei a nyolcvanas évekből, a polaroid munkák, az XXS sorozat képei, az „Objektek” legjellemzőbb darabjai és a mára elmaradhatatlan multi-image kompozíciók.

Drégely folyamatosan kísérletezik a fotográfia eszközökkel, legyen az polaroid filme, vagy a Photoshop. Így mindig határterületeken mozog és fotográfiája éppen azért nagyon sajátos jellemzőket mutat fel.

Drégely számára a játék,annak mindenféle értelmezése, a játékszer, a szabályrendszer és a játékosság egyaránt fontos és valamilyen formában mindig felbukkan a képein.

Ez a kiállítás jó alkalmat ad arra, hogy alapos áttekintést nyújtson egy több évtizedes művészi nagyon változatos kanyarokat leíró életművön. Azok az évtizedek, amiket ez a kiállítás is lefed, hozták a fotográfia történetének egyik legnagyobb forradalmát is és ez a kiállítás jó alkalmat ad arra is, hogy látni lehessen egy lehetséges reakció ezekre a kihívásokra.

A kiállítás megnyitója alkalmából a Musica Morali ad koncertet.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Maratoni tárlatvezetés-sorozat, rendkívüli nyitvatartás: 10-től 24 óráig.

plakát

Bukta Norbert kiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

plakát

A kiállítást szeptember 16-án, 16 órakor Szoboszlai János - tanszékvezető egyetemi docens, MKE, Képzőművészet-elmélet Tanszék - nyitja meg.