A LEGO a jövő világát mutatja be Magyarországon

Időpont: 
2011. március 11. 0:00 - péntek - 2011. március 13. 0:00 - vasárnap

A LEGO ® Csoport, a világ vezető építőjátékokat gyártó vállalataként 2011-ben a régióban először hazánkban mutatja be jövőépítő eseménysorozatát. A rendezvények első nyilvános állomásán Kohajda László, környezetvédelmi szakértő előrejelzéseit követve Szujó Zoltán segítségével építhették meg a gyerekek a jövő elképzelt világát.

Az első jövőutazás hamarosan indul Budapesten az Allee Bevásárlóközpontban, és március 11-13 között ingyenesen látogatható lesz majd.

A LEGO ”Utazz a jövőbe” események további helyszínei, időpontjai:

  • Pécs Árkád 2011. március 18 - 20.
  • Győr Árkád 2011. április 1 - 3.

A hamisítatlan családi élményeket kínáló programokra ellátogatók mesés utazást tehetnek a jövő világába, amelyet ők maguk is formálhatnak a rendelkezésre álló csaknem 1,000,000 építőelem és kreativitásuk segítségével. Az elkészült alkotásokat pedig a LEGO-földgömbön illetve a tematikus pódiumukon ki is állíthatják. Az esemény különlegessége, hogy az építőelemek segítségével megismerhetjük, a gyerekeknek milyen elképzeléseik és ötleteik vannak a jövőre nézve. Visszajönnek-e a dinoszauruszok, a Földön vagy egy másik bolygón él-e majd az emberiség, repülő autókon közlekedünk-e majd, robotok tanítanak-e a majdani iskolákban? Mindegyik kérdésre a kicsik adnak majd sajátos választ építményeiken keresztül, hiszen a jövő átvitt értelemben is az ő kezükben van. Segítségükkel a látogatók az „időutazó” portálon átlépve már most betekintést nyerhetnek a jövő világába.

2011. március 10. 12:14 - LEGO: Utazz a jövőbe ©LEGO: Utazz a jövőbe
LEGO: Utazz a jövőbe

„A LEGO fantasztikus jövőképét nézve nyilván sokunkban felmerül a gondolat, hogy valóban ilyen szép világban élhetünk-e majd mi és gyermekeink is. Bár számos kutatás létezik, amely az ellenkezőjét vetíti előre, sosem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a jövő alakítása csak rajtunk múlik. A most körünkben legózó gyerekeknek nagy szerepük lesz abban, hogy ezt az idilli világot nem csak a szőnyegen, hanem az életben is valósággá varázsolják” - mondta Kohajda László, környezetvédelmi szakértő a rendezvényt indító sajtótájékoztatón.

A mai felgyorsult világ sajnos a gyermekek vállára is egyre több terhet ró, pedig a gyermekkornak az önfeledt vidámságról, és a képzelőerő korlátlan szárnyalásáról kellene szólnia. A LEGO játékok abban a szellemben készülnek, hogy a kicsik minőségi időt tölthessenek el, amely kreativitásuk fejlődését is a koruknak megfelelő mértékben segíti elő, nem véletlenül választották a színes műanyag építőelemeket az évszázad játékának kétszer is. A tanulás így észrevétlenül válik a szórakozás részévé, és a szobában legózó gyermekek elsőként játékosan, majd később felnőttként válnak a jövő építőivé. Tele ötletekkel és tele bátor álmokkal indulunk az életben mindannyian, és erről felnőttként sokan megfeledkeznek, ezért a LEGO mindig is arra törekedett, hogy minden generáció tagjai közül a jövőről kreatívan, felelősen gondolkodó emberek kerüljenek ki.
Már gyerekként is boldogsággal töltött el minden pillanat, amikor legózhattam, ezért nagyon örültem, hogy a LEGO felkért a közös munkára. Habár nekem lányaim vannak, de még ők is

imádnak legózni, és bevallom magam is gyakran elcsábulok manapság is, hiszen a LEGO ötletes megoldásai egyenlőek a kortalan szórakozással.”- mondta Szujó Zoltán, a nyitóesemény házigazdája.

A magánkézben levő LEGO Csoport a „Csakis a legjobb elég jó” mottó szerint működik a mai napig. Az Évszázad Játékának választott LEGO központja a dániai Billundban található, és már közel 80 éves tapasztalattal rendelkezik a gyermekek alkotóerejét és problémamegoldó képességét fejlesztő játékok gyártásában. A kiváló minőségű építőjátékokat világszerte több mint 130 országban élvezik fiúk és lányok egyaránt.