2018. július 17. - kedd

A LEGO a jövő világát mutatja be Magyarországon

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. március 11 - 2011. március 13

A LEGO ® Csoport, a világ vezető építőjátékokat gyártó vállalataként 2011-ben a régióban először hazánkban mutatja be jövőépítő eseménysorozatát. A rendezvények első nyilvános állomásán Kohajda László, környezetvédelmi szakértő előrejelzéseit követve Szujó Zoltán segítségével építhették meg a gyerekek a jövő elképzelt világát.

Az első jövőutazás hamarosan indul Budapesten az Allee Bevásárlóközpontban, és március 11-13 között ingyenesen látogatható lesz majd.

A LEGO ”Utazz a jövőbe” események további helyszínei, időpontjai:

  • Pécs Árkád 2011. március 18 - 20.
  • Győr Árkád 2011. április 1 - 3.

A hamisítatlan családi élményeket kínáló programokra ellátogatók mesés utazást tehetnek a jövő világába, amelyet ők maguk is formálhatnak a rendelkezésre álló csaknem 1,000,000 építőelem és kreativitásuk segítségével. Az elkészült alkotásokat pedig a LEGO-földgömbön illetve a tematikus pódiumukon ki is állíthatják. Az esemény különlegessége, hogy az építőelemek segítségével megismerhetjük, a gyerekeknek milyen elképzeléseik és ötleteik vannak a jövőre nézve. Visszajönnek-e a dinoszauruszok, a Földön vagy egy másik bolygón él-e majd az emberiség, repülő autókon közlekedünk-e majd, robotok tanítanak-e a majdani iskolákban? Mindegyik kérdésre a kicsik adnak majd sajátos választ építményeiken keresztül, hiszen a jövő átvitt értelemben is az ő kezükben van. Segítségükkel a látogatók az „időutazó” portálon átlépve már most betekintést nyerhetnek a jövő világába.

LEGO: Utazz a jövőbeLEGO: Utazz a jövőbe

„A LEGO fantasztikus jövőképét nézve nyilván sokunkban felmerül a gondolat, hogy valóban ilyen szép világban élhetünk-e majd mi és gyermekeink is. Bár számos kutatás létezik, amely az ellenkezőjét vetíti előre, sosem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a jövő alakítása csak rajtunk múlik. A most körünkben legózó gyerekeknek nagy szerepük lesz abban, hogy ezt az idilli világot nem csak a szőnyegen, hanem az életben is valósággá varázsolják” - mondta Kohajda László, környezetvédelmi szakértő a rendezvényt indító sajtótájékoztatón.

A mai felgyorsult világ sajnos a gyermekek vállára is egyre több terhet ró, pedig a gyermekkornak az önfeledt vidámságról, és a képzelőerő korlátlan szárnyalásáról kellene szólnia. A LEGO játékok abban a szellemben készülnek, hogy a kicsik minőségi időt tölthessenek el, amely kreativitásuk fejlődését is a koruknak megfelelő mértékben segíti elő, nem véletlenül választották a színes műanyag építőelemeket az évszázad játékának kétszer is. A tanulás így észrevétlenül válik a szórakozás részévé, és a szobában legózó gyermekek elsőként játékosan, majd később felnőttként válnak a jövő építőivé. Tele ötletekkel és tele bátor álmokkal indulunk az életben mindannyian, és erről felnőttként sokan megfeledkeznek, ezért a LEGO mindig is arra törekedett, hogy minden generáció tagjai közül a jövőről kreatívan, felelősen gondolkodó emberek kerüljenek ki.
Már gyerekként is boldogsággal töltött el minden pillanat, amikor legózhattam, ezért nagyon örültem, hogy a LEGO felkért a közös munkára. Habár nekem lányaim vannak, de még ők is

imádnak legózni, és bevallom magam is gyakran elcsábulok manapság is, hiszen a LEGO ötletes megoldásai egyenlőek a kortalan szórakozással.”- mondta Szujó Zoltán, a nyitóesemény házigazdája.

A magánkézben levő LEGO Csoport a „Csakis a legjobb elég jó” mottó szerint működik a mai napig. Az Évszázad Játékának választott LEGO központja a dániai Billundban található, és már közel 80 éves tapasztalattal rendelkezik a gyermekek alkotóerejét és problémamegoldó képességét fejlesztő játékok gyártásában. A kiváló minőségű építőjátékokat világszerte több mint 130 országban élvezik fiúk és lányok egyaránt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Főszerepben Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Juszif Ejvazov.

plakát

A Rózsavölgyi Szalon idén nyáron számos helyen játszik az országban, s kicsit kiköltözik a budapesti Benczúr Kertbe is.

Matt Hall (fotó Pálfi Balázs)

A Red Bull Air Race idei negyedik futamát a két nap alatt összesen 135.000 ember követte végig élőben a Duna-parton.