Finucci Brothers Quartet, Horoscsák Veronika Sextet + A38 Fényműhely

Helyszín: 
Jegyár: 
2000 Ft, 1500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2011. március 30. 20:00 - szerda

Március végén különleges eseményre kerül sor az A38 Koncerttermében és Kiállítótermében. Egy újonnan indult kezdeményezés, az A38 Fényműhely mutatkozik be: a több részből álló sorozat első állomásán a Kiégő Izzók többnapos, speciálisan erre a helyszínre készült 3D fényinstallációja lesz látható az A38 Kiállítótermében. A koncertteremben pedig két feltörekvő, fiatal tehetség, kitűnő dzsesszmuzsikus lép fel: a virtuóz Finucci Brothers Quartet, illetve a nagyszerű énekes-zongorista, Horoscsák Veronika.

A "Finucci testvérek", azaz – a nem mellékesen Junior Prima-díjas - Balogh Roland gitáros és Balogh Zoltán zongorista a legújabb magyar dzsesszgeneráció krémjét képviselik, amit többek között montreux-i fesztiváldíjak is bizonyítanak. A kettejük által alapított kvartett ritmusszekciója is elég erős: Horváth Plútó József és Bordás József a tagjai. Modern fúziós dzsessz és bop-hagyomány, szving és kortárs muzsika - a végeredmény egyfajta korszerű "fusion revival", saját számokkal és megbolondított népdelfeldolgozásokkal.

2010. június 3. 11:19 - Finucci Brothers Quartet ©Finucci Brothers Quartet
Finucci Brothers Quartet

A kvartett első lemeze 2010 szeptemberében jelent meg a Gramy Recordsnál, aminek a bemutató koncertje a Művészetek Palotájában volt. Ezen nem kisebb személyiség működött közre, mint Matthew Garrison, a világhírű basszusgitáros.

A kárpátaljai származású Horoscsák Veronika 2010 májusában alakította meg zenekarát, a hazai jazz kiváló zenészeinek részvételével. Az eredetileg hegedűművész hölgy immár énekes-zongoristaként mutatkozik be, akusztikus szextettjének élén, amellyel elsősorban saját szerzeményeit játssza dzsessz-stílusban. Az est különlegessége, hogy a dalok közül több oroszul hangzik el.


Az A38 Kiállítótermében, egész este, illetve április 3-áig
A38 Fényműhely - A belépés díjtalan.

A Kiégő Izzók Magyarország egyik legelismertebb vizuális műhelye. Évek óta meghatározó szerepet játszik a kortárs vizuális kultúra megújításában, legyen szó koncert- vagy partivizuálról, fényinstallációról, videóklipről vagy akár (hogy az egyik legnagyobb sikerű munkát említsük) a berlini Magyar Ház oldalfalának életre keltéséről. A Kiégő Izzók ezúttal újabb összetett, többrétegű kompozíciót hoz létre: az A38 Hajó kiállítótermében egy öt alkalomból álló, kifejezetten erre a térre kitalált videóinstalláció-sorozat első darabja tekinthető meg. Vetített térillúzió és optikai játékok, kortárs képi formanyelv és VJ-kultúra: ez az A38 Fényműhely.

Hirdetés