Howard Levy & Chris Seibol duókoncertje

Időpont: 
2011. április 4. 19:00 - hétfő

A világ egyik legjobb szájharmonikásának kikiáltott amerikai Howard Levy és gitárosa Chris Seibold április 4-én Budapesten a BEM6-ban koncertezik.

A zenei határok nélküli világhírű szájharmonika, zongora és okarina művész ezen a koncerten is szinte minden zenei stílusból ad egy kis ízelítőt a magyar közönségnek. Műsorukban megtalálható a jazz és a latin dallam mellett, a világzene, a klasszikus-, a színházi- és a filmzene is. Mindezek természetesen egyedi köntösben, szájharmonikán, zongorán és gitárkísérettel szólalnak meg.

Az est vendég fellépője Micheller Myrtill és Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formációja, amellyel sikeresen turnéztak London előkelő jazzklubjaiban is.
Myrtill a zenei szakma elismert és megbecsült előadója, tanítványokkal foglalkozik, jazzklubok, fesztiválok, exkluzív rendezvények állandó közreműködője, valamint a németországi és finnországi jazz versenyek díjazottja.
Myrtill és Tibor öt éve alapították ének és gitár duójukat, azóta két saját albumot adtak ki. Idén áprilisban jelenik meg harmadik nagy lemezük, egy koncert DVD-vel együtt. A kiadvány az első nagyközönség előtt tartott duókoncertjüket rögzíti.
Ezen az estén is ízelítőt kapunk ebből az új műsorukból, ahol megszólal a könnyed populáris sláger, az elegáns jazz örökzöld és a tüzes latin dallam, mindezek Myrtill mesterien csiszolt énekhangjával és Tibor bravúros gitárjátékával.

Az este igazi zenei csemege, amely rendkívül különleges zenei élményt garantál.

2011. március 24. 13:06 - Howard Levy, szájharmonika ©Howard Levy, szájharmonika
Howard Levy, szájharmonika

Howard Levy határok nélküli zenész, szájharmonika, zongora, és okarina művész. Zenéje szinte minden zenei műfajt átölel a jazztől a pop, rock, világzene, latin, klasszikus, folk, country, színházi és film zenéig. Játéka abszolút egyedi és rendkívül virtuóz. Több száz lemezen közreműködött, 1986-ban Joseph Jefferson, majd 1997-ben Grammy-díjjal is elismerték munkásságát.
A ’70-es évek közepén indította el a diatonikus szájharmonika „forradalmát”, az általa kifejlesztett ún. „túlfújásos” technikával. Ennek helyes elsajátításával a 10 hanglyukú diatonikus szájharmonikán, teljes kromatikus skála is kijátszható, így a zenei határok szinte megszűnnek.
Nemcsak kiváló zenész, de rendkívüli tanár is, hiszen rendszeresen tart előadásokat, valamint több oktatóanyaga is napvilágot látott már.
Howard Levy volt az egyik alapítója a világhírű „Bela Fleck and the Flecktones” zenekarnak, akikkel több lemezt is készített, de közreműködött és turnézott olyan világsztárokkal is, mint Kenny Logins, Bobby McFerrin, Paul Simon, John Prine, Paquito D’Rivera, Rabih Abou Khalil, Michael Riessler…

Hirdetés