Gipsy Kings, Fivérek

Jegyár: 
7900, 9900, 11900 Ft
Időpont: 
2011. május 7. 20:00 - szombat

Május 7-én hazánkba látogat a Gipsy Kings zenekar. A Papp László Budapest Sportarénában élőben hallhatjuk nagyszerű gitárjátékukat, és elhangzanak világhírű slágereik is, mint például a Bamboleo, a Djobi Djoba, a Volare. Az estét a Fivérek zenekar vezeti fel.

Az 1970-es években Dél-Franciaországban alakult zenekar két zenészcsalád sarjaiból állt össze. A Reyes és a Baliardo-család elődei közül többen is népszerű muzsikusok voltak. José Reyes, aki mögött időnként fiai is vokáloztak, a Baliardo-család gitáros apjával Manitas de Plata-val alakított duója már az 1950-es években is jelentős koncertsikereket aratott.

Fellépéseik során rengeteget tettek azért, hogy a flamenco nemzetközileg is ismertté váljon. John Steinbeck, Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Miles Davis és Salvador Dali mind a duo csodálói közé tartoztak. Apjuk elvesztése után a Reyes-fiúk egy cigány-zarándokúton kerültek közelebb a Baliardo-családhoz, ahol egymásnak átadva a gitárt közösen énekeltek, boroztak és közben szépen lassan összeállt a zenekar. Mikor egy amerikai csodálójuk elmondta, hogy nevük a Los Reyes angolra fordítva Kings-t (azaz királyok-at) jelent, azonnal nevet változtattak, és így lett belőlük Gipsy Kings. Kezdetben a Reyes és a Baliardo-fiúk Cannes utcáin zenéltek, esküvőkön, cigány ünnepeken és fogadásokon léptek fel. Mivel állandóan úton voltak zenéjüket saját életük ihlette. Ifjúként a flamencot a nyugati poppal és latin ritmusokkal fűszerezték.

Az életvidám gitárjáték és a szenvedélyes vokál pályafutásuk alatt a csapat védjegyévé vált.

Az 1987-ben kiadott Bamboleo és Djobi Djoba című számaik, majd a következő évben a Volare hatalmas sikert aratott hazájukban és egész Európában. Később az Egyesült Államokat is meghódították, sikerük azóta is töretlen.
Dalaikkal azóta is folyamatosan uralják a slágerlistákat, világszerte több mint 14 millió albumukat adták el. Platina válogatáslemezük, a The Best of the Gipsy Kings több, mint 1 évig szerepelt a slágerlistákon. Zenéjüket számtalan filmhez kölcsönözték, mint például A nagy Lebowski vagy a Félelem nélkül című alkotások.

Előzenekar a Megasztár 5-ből ismert Fivérek együttes.

Hirdetés