2018. június 22. - péntek

Art postal, art posté Mail art - csak szabadon!

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Bélyegmúzeum
Jegyár: 
750 Ft, 375 Ft (diák/nyugdíjas)
Időpont: 
2011. június 18. 18:00 - 2011. november 20. 18:00

Az Art Postal, Art Posté, Mail Art – csak szabadon! című kiállítás elsősorban a postai művészetnek a nemzetköziségét, gazdag képi világot és a művészi barátságot, összetartást szimbolizáló grafikákat hivatott bemutatni.

Egy olyan világban, ahol az elszigeteltség, az idegen, személytelen környezet lassan már mindenhol felüti a fejét, e sokszínű kommunikációsforma sok szempontból felüdülést és egyben megoldást jelent. A világban, ahol a hasonló gondolkodású emberek közössége és nem a nemzeti határok képezik a realitást, ahol az alkotói tevékenységbe vetett hit fontossága a mérvadó, függetlenül a közvetítők, hatóságok, galériák vagy más intézmények támogatásától.

Ezeket a különleges és egyedi darabokat ismert művészek készítették és küldték el Bohbot úrnak: szárnyat adtak művészetüknek a posta segítségével, ami bejárta már az egész földet.

Mail art - csak szabadon!Mail art - csak szabadon!

Michel Bohbot műgyűjtő birtokában lévő törékeny és közlékeny grafikák, kollázsok, térbeli objektumok betekintést engednek ebbe a közegbe, ahol az őszinteség, és a kreativitás egybeolvad a különleges külsejű művészborítékokkal, létrehozva ezzel egy új egységet, egy új dimenziót, ahol egy szabadabb, életszerűbb felfogás létezik, ahol már nem is az elkészült objektum az elsődleges cél...

Ez a páratlan, Magyarországon eddig sosem látott anyag idén hazánkba látogat, egy olyan múzeumba, ahol talán a legindokoltabb és legjobb környezetben teljesedhetnek ki a művészborítékok: A Bélyegmúzeumba Budapesten.A kiállításon 5 kontinensről, 32 országból 250 művészborítékot tekinthetnek meg a látogatók.

Akit részletesebben érdekel a kiállítás az alábbi linkre kattintva a megnyitón előadó művészettörténész: Torma Cauli László összefoglalóját olvashatják képekkel illusztrálva: http://susannicon.blogspot.com/2011/06/mail-art-kiallitas-belyegmuzeum.html

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.