Ghymes fesztivál 2011

Időpont: 
2011. július 8. 0:00 - péntek - 2011. július 10. 0:00 - vasárnap

Július 8-10-között immár hatodszor népesítik be a Balaton északi partján lévő Tapolcát, Hegymagast és a Szent György-hegyet a Ghymes fesztivál fellépő művészei és vásározói.

A tavalyihoz hasonlóan ezen a nyáron is a jelen és a múlt találkozik az irodalom, a színház, a zene és a tánc művészetében. A főtámogatő Euro One Számítástechnikai Zrt.-nek köszönhető fesztiválról az alapító Szarka testvérek, Tamás és Gyula úgy nyilatkoztak, „ebben a háromnapos rendezvénysorozatban benne van az együttes szíve-lelke, olyan tér számukra és sok más előadónak, ahol kompromisszumok nélkül tudnak kibontakozni és közvetlen kapcsolatba kerülni a közönséggel.“
A világhírű színdarabokat, mesejátékokat, jazz-, nép- és komolyzenei koncerteket, valamint táncprodukciókat felvonultató eseményen a humort se nélkülözik majd, a jó hangulatot többek között Fábry Sándor és a L´art pour l´art fokozza. A magyar hagyományőrző programokat egzotikus előadások is színesítik majd, mint például az Ataru japán dobszínház játéka. Természetesen idén is lesz Ghymes koncert a fesztivál szombati napján, valamint Szarka Tamás költői, és Szarka Gyula előadói est, aki az idei évre meglepetéssel, egy zenés borkóstolóval is készül.

A fesztivál nemcsak a a badacsonyi borvidéken nyaraló hazai és külföldi turisták számára kihagyhatatlan program, de egy önálló utazást is megér. Különösen azoknak jelenthet nívós kikapcsolódást, akik ezen a nyáron esetleg csak egy vagy több, de rövidebb kiruccanást engedhetnek meg maguknak.

Az eseményt, mint minden évben, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, Szent György-hegyi borok kóstolója kíséri, a jó ital és hangulat közben megéhezőket pedig lacikonyhákkal várják.

Hirdetés