2018. szeptember 24. - hétfő

Ghymes fesztivál 2011

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. július 8 - 2011. július 10
Ghymes, együttes

Július 8-10-között immár hatodszor népesítik be a Balaton északi partján lévő Tapolcát, Hegymagast és a Szent György-hegyet a Ghymes fesztivál fellépő művészei és vásározói.

A tavalyihoz hasonlóan ezen a nyáron is a jelen és a múlt találkozik az irodalom, a színház, a zene és a tánc művészetében. A főtámogatő Euro One Számítástechnikai Zrt.-nek köszönhető fesztiválról az alapító Szarka testvérek, Tamás és Gyula úgy nyilatkoztak, „ebben a háromnapos rendezvénysorozatban benne van az együttes szíve-lelke, olyan tér számukra és sok más előadónak, ahol kompromisszumok nélkül tudnak kibontakozni és közvetlen kapcsolatba kerülni a közönséggel.“
A világhírű színdarabokat, mesejátékokat, jazz-, nép- és komolyzenei koncerteket, valamint táncprodukciókat felvonultató eseményen a humort se nélkülözik majd, a jó hangulatot többek között Fábry Sándor és a L´art pour l´art fokozza. A magyar hagyományőrző programokat egzotikus előadások is színesítik majd, mint például az Ataru japán dobszínház játéka. Természetesen idén is lesz Ghymes koncert a fesztivál szombati napján, valamint Szarka Tamás költői, és Szarka Gyula előadói est, aki az idei évre meglepetéssel, egy zenés borkóstolóval is készül.

A fesztivál nemcsak a a badacsonyi borvidéken nyaraló hazai és külföldi turisták számára kihagyhatatlan program, de egy önálló utazást is megér. Különösen azoknak jelenthet nívós kikapcsolódást, akik ezen a nyáron esetleg csak egy vagy több, de rövidebb kiruccanást engedhetnek meg maguknak.

Az eseményt, mint minden évben, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, Szent György-hegyi borok kóstolója kíséri, a jó ital és hangulat közben megéhezőket pedig lacikonyhákkal várják.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Szeptember 27. és október 7. között rendezik meg idén a budapesti Művész moziban a Szemrevaló │ Sehenswert Filmfesztivált.

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.