Félévzáró fesztivál a Müpában – Hey, June! 2011

Időpont: 
2011. június 19. 0:00 - vasárnap - 2011. június 26. 0:00 - vasárnap

Idén is megrendezi már hagyományosnak számító nyári sorozatát, a Hey, June!-t a Művészetek Palotája, melynek során június 19. és 26. között alapstílusát más műfajok elemeivel megbolondítva, szokásos hangvételét a helyszín hangulatához igazítva játszadozik a zenei határokkal a Subscribe, Jamie Winchester, a Karaván Família, a The Qualitons és a Magna Cum Laude.

A sort a Subscribe nyitja, június 19-én mindjárt két – egy délutáni és egy esti – koncerttel hozza lendületbe a Hey, June! mezőnyét. A Fonogram-díjas rock-metal banda Áthangolva című produkciója során megmutatja, hogy a kemény hangzás mellett lágyabb húrok pengetésére is képes.

2010. október 6. 9:16 - Subscribe, együttes ©Subscribe, együttes
Subscribe, együttes

Két nappal később a hangos rock&rolltól a líraibb hangvételű dallamokig mindent magas színvonalon játszó, méltán népszerű Jamie Winchester veszi át a júniusi stafétát, hogy Halfplugged című produkciójával a Fesztivál Színház publikumát is elvarázsolja.

Június 24-én egy minden eddiginél színesebb, multikulturális szuperprodukcióra készül neves zenész barátaival a Karaván Família, melyben saját és hozott dalok, valamint az elmúlt negyven év ikonikussá vált szerzeményei közül válogatnak a művészek. A romafolk együttesként számon tartott Karaván Família korábban is bizonyította már, hogy szívesen lépdel át a különböző stílusok határain, ám a mostani esten igazi műfaji kalandozásra számíthatnak a látogatók, hiszen a népzenétől a pop-rockig a hazai zenei élet legkiválóbb képviselői működnek majd közre. A Crossover barátok között szerepel Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Kowalsky, KRSA a PASO-ból, Tanka Balázs a Turbóból, Papp Szabi a Supernemből, valamint Csongor Bálint és Tilk Máté a Subscribe-ból. Nem ez az első alkalom, hogy a Karaván Família más műfajok képviselőivel áll össze: 2010-ben az Antirasszizmus Világnapján már nagy sikert aratott a műfajokat ötvöző, több zenekar tagjainak közreműködésével megvalósult produkció, melynek főpróbáját követően Károly herceg is gratulált a művészeknek. 

Egy nappal később a 60-as, 70-es évek legjobb rockzenéit idéző együttes, a The Qualitons lép színpadra. A 2008-ban kitűnő jazzmuzsikusokból megalakult formáció akkor robbant be a köztudatba, amikor Kovács Katival adott közös koncerteket, majd saját szerzeményekből álló első lemezét is megjelentette Panoramic Tymes címmel. Lendületes, táncra inspiráló zenéjében a funk, az afrobeat, a rhythm&blues valamint a jazz keveredik, melyben a pörgős dobalapokat a Hammond orgona összetéveszthetetlen hangjának kíséretében a fúvósok igyekeznek kordában tartani. A zenekar népszerűsége töretlen, határokon, sőt kontinenseken átívelő, hiszen japán és amerikai válogatáslemezre is felkerült egy-egy Qualitons-szerzemény. A június 25-i esten a Fesztivál Színház határaihoz igazodik tempó és lendület, de így is felejthetetlen zenetörténeti utazásban vehet részt, aki jegyet vált a The Qualitons járatára.

A Hey, June! június 26-án a slágerlisták és rádiók kedvelt együttese, a Magna Cum Laude koncertjével zárul. Az esten különleges hangszerelésben csendülnek fel az együttes legismertebb szerzeményei, köztük minden bizonnyal az SOS szerelem! c. film mára már slágerré vált betétdala, a Vidéki sanzon is.

Hozzászólások (1)

  • anon
    Cserkúti György (nem ellenőrzött)

    fergeteges sikerű, teltházas koncert a Müpában. néhány kép a buliról:
    http://bnsfoto.blogspot.com/2011/06/hey-june-jamie-winchester-halfplugged.html

    jún. 30, 2011

Hirdetés