2018. október 20. - szombat

Jelek

Kinyomtatom...
Időpont: 
Repeats mindennap (Péntek) február 20 2009-ig . 2009. február 13
Jelek - Funkcionális belsőépítészeti kiállítás

A MAAK Design csoport idén első alkalommal Budapesten mutatja be a wabi-sabi filozófiája ihlette funkcionális belsőépítészeti alkotásait.

A kiállítást Balogh Balázs DLA, tanszékvezető egyetemi tanár és Vadász György, Kossuth-díjas építész február 13-án 18:00-kor nyitja meg.
A megnyitón való részvételi szándékot kérjük a info@maak.hu címen jelezzék.

A MAAK design csoport törekvése, hogy a különböző művészetek integrációjával egy-egy alkotás nem csak egymás melletti viszonyban, hanem egymás szerves részeként születhessen meg, ezzel egy új egységet hozva létre.
Az alkotások a természetközeli, letisztult formavilág jegyében születnek, akár a természetest meghagyva a maga megbontatlan, teljes mivoltában. 
A csoport alkotói filozófiája hazánkban még szinte ismeretlen, de Japánban egy ősi irányzathoz közel álló szemléletmód, minek alapján méltán nevezhetik bútoraikat wabi-sabi bútoroknak. 

„A wabi-sabi egy élet minőség, egy filozófiai irányzat, egy szépség idea, de mindenekelőtt egy belső tapasztalat, amely megváltoztatja az utat és segít megélni a pillanatot, megtalálni a harmóniát a leghétköznapibb rítusainkban is.” (Leonard Koren)
Jelentése: a valóság szépsége a maga tökéletlen, természetes, múlandó voltában. 

 

 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

részlet a kiállításból

KOGART kiállítás a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

plakát

A Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár és a tranzit.hu közös kiállítása.

 Impossible_Anna Horcinova

A kiállítás a European Month of Photogaphy és a Fotóhónap2018 programsorozat része.