Az Óbudai Nyár programsorozat aktuális ajánlatai - július 13-18.

Időpont: 
2011. július 13. 0:00 - szerda - 2011. július 18. 0:00 - hétfő

2011. július 11. 16:12 - jamie ©Csak címszavakban: Handel Vízizenéje a Fő téren, Jamie Winchester újrahangolva, Pleszkán Frigyesre emlékezünk, Báthory Erzsébet új arca? Jöjjön a részletes ismertető!

Fő tér – Óbudai Danubia Zenekar
2011. július 15. péntek 19:00
Az Óbudai Danubia Zenekar repertoárja kialakításánál nagy hangsúlyt fektet a magyar kortárs zenei művek megismertetésére, valamint a klasszikus művek mellett ritkán játszott zeneszerzők darabjait is bemutatja. Több új zenemű a zenekar felkérésére született. A zenekar 2001-ben elnyerte, és három évig birtokolta a megtisztelő Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.
Handel: Vízizene
Mendelssohn: Szentivánéji álom szvit
Vezényel: Héja Domonkos

Fő tér – Jamie Winchester
2011. július 16. szombat 19:00
Winchester újrahangolva! A lágy hangú balladás új utakra tévedt.
Jamie egész egyszerűen képtelen egyhelyben ülni, több ország és még több zenekar után jelenleg szólóban próbálja ki magát, és nem is áll neki rosszul! Tiger Road című 5 dalos EP-je újabb fordulat első The Cracks Are Showing önálló albuma után. Az összhatás szélsőséges, zúzósan nosztalgikus.

Jamie Winchester lágy hangjátékát a jelenlegi zenekari felállásban Pásztor Sándor gitár, Giret Gábor basszusgitár és Kottler Ákos dob muzsikája forrasztja egybe.

Muzsika a kertben - Pleszkán Frigyes emlékkoncert
2011. július 13. szerda 20:00
Helyszín: Óbudai Társaskör (1036 Kiskorona utca 7.)
Rossz idő esetén a nagyteremben.
Jegyár: 2500 Ft
Rátonyi Róbert – zongora, Gyárfás István – gitár, Gayer Ferenc – bőgő, Jeszenszky György – dob
A koncert után vetítésre kerül Péterffy András JazzEmber című filmje

Ezen az estén Pleszkán Frigyes játszott volna a Társaskör kertjében… Tragikus halála azonban megváltoztatta terveinket, így a Társaskörhöz kötődő művészre már csak emlékezhetünk.

Mozi a Zichy udvarban - Báthory – A legenda másik arca
2011. július 18. hétfő 21:00
Szlovák-cseh-angol-magyar-amerikai történelmi/fikciós film
Rendező: Juraj Jakubisko
Megjelenés, játékidő: 2008, 138 perc
Szereplők: Anna Friel, Karel Roden, Vincent Regan (Nádasdy), Franco Nero

A hírhedt 16. századi grófnő, Báthory Erzsébet hátborzongató történetét sokan feldolgozták már: történészek, írók, költők, drámaírók, zeneszerzők, festők és filmesek próbálták leírni és megjeleníteni az elképzelhetetlent. Báthory Erzsébet az emberiség legvéresebb gyilkosaként szerepel a Guinness Rekordok Könyvében. A legenda szerint többnyire nők estek áldozatul a grófnő kegyetlenségének: megkínozta és megalázta őket, kiontott vérükben fürdött, fogaival tépte szét az áldozatok eleven húsát, majd végzett velük. De valóban ez történt a grófnő várában? Az eltelt négy évszázad alatt semmilyen történelmi dokumentum nem került elő, ami mindezt egyértelműen igazolná. A film a hagyományos elképzelésektől eltérő módon ábrázolja a grófnő alakját. A történet egy védtelen özvegyről szól, aki gazdagabb és sokkal nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint maga a király. Báthory Erzsébet modern gondolkodású, reneszánsz asszonyként szerepel a filmben, aki egy összeesküvés áldozatává válik.