2018. szeptember 23. - vasárnap

Az Óbudai Nyár programsorozat július 27- aug. 1

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. július 27 - 2011. augusztus 1

Óbudai nyár - júliusJó idő gyere vissza, ezt nem éneklik, de biztosan gondolják a sorozat szervezői, hiszen a szabadban: az Óbudai Főtéren, a Zichy udvarban és a Társaskör kertjében újabb előadásokkal várják a nézőket. Hallhatjuk Cserháti Zsuzsa dalait, udvaros Dorottya koncertjét, vetítésen megnézhetünk egy filmdrámát – s megtudhatjuk, milyen bonyodalmak keletkezhetnek abból, ha az e-mailt nem jó helyre küldjük.

Zichy udvar
Cserháti Zsuzsa emlékkoncert
2011. július 29. péntek 19:00

Közreműködik: Auth Csilla, Janza Kata, Koós Réka, Trokán Anna, Majsai Gábor, Stúdió 11 Zenekar
Műsorvezető: Cseke Péter. Cserháti Zsuzsa 1965-ben kezdett énekelni, de az igazi áttörést az 1972-es táncdalfesztivál hozta meg számára. Igazán ismert számai között a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza, vagy az Árva fiú című dalai ugranak be, és a fia születése ihlette Édes kisfiam című örökzölddé vált dalok szerepelnek. Hosszú eltűnése után 1996-ban a Hamu és gyémánt című albumával, és a Charlie-val énekelt duettel, a Száguldás, Porsche, Szerelemmel tért vissza a sikerhez.

Jegyár az előadásokra: elővételben: I. szektor: 2900 Ft, II. szektor: 2400 Ft; helyszínen: I. szektor: 3500 Ft, II. szektor: 3000 Ft. Jegyek válthatók az Óbudai Kulturális Központban (1032 Bp., San Marco u. 81.), a Békásmegyeri Közösségi Házban (1039 Bp., Csobánka tér 5.), az Óbudai Társaskörben (1036 Kiskorona utca 7.), valamint az Euroticket Jegyirodában (Eurocenter), az Interticket, Jegymester, Ticket Express internetes jegyirodákban.

 


Zichy udvar
Átutazó - Udvaros Dorottya és Dés László estje
2011. július 30. szombat 19:00

Vendég: Somló Tamás
Hosszú idő után újra előadásra kerül Udvaros Dorottya legendás lemeze, az Átutazó. A nagyszabású koncert vendége Somló Tamás, akivel, többek között a lemez egyik nagy slágerét, a Vetkőzés című duettet adják elő, és aki ezen a koncerten más Dés dalokat is énekel. A zeneszerző, Dés László pedig nem csupán zongorán és szaxofonon játszik, hanem saját dalai közül is elénekel néhányat.
Esőnap: 07. 31. 19:00.

Jegyár az előadásokra: elővételben: I. szektor: 2900 Ft, II. szektor: 2400 Ft; helyszínen: I. szektor: 3500 Ft, II. szektor: 3000 Ft. Jegyek válthatók az Óbudai Kulturális Központban (1032 Bp., San Marco u. 81.), a Békásmegyeri Közösségi Házban (1039 Bp., Csobánka tér 5.), az Óbudai Társaskörben (1036 Kiskorona utca 7.), valamint az Euroticket Jegyirodában (Eurocenter), az Interticket, Jegymester, Ticket Express internetes jegyirodákban.

 


Mozi a Zichy udvarban
A hullám (Die Welle)
2011. augusztus 1. 21:00

német filmdráma
Rendező: Dennis Gansel
Megjelenés, játékidő: 2008, 101 perc
Szereplők: Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich, Christiane Paul

Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát – csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben. És mindenki részt vesz. A diákok szokatlanul motiváltak. Azonban ami első pillantásra új kezdetnek, újfajta szolidaritásnak és egyenlőségnek tűnik, szédületes gyorsasággal riasztó jelenségeket hoz felszínre. Wenger manipulációja lendületet kap, és őt magát is elsodorja. A csoport nyomást gyakorol a kívülállókra, egyes csoporttagok erőszakossá válnak, és van, akinek teljesen átalakul a személyisége. A kritikus hangokat elfojtják, az önként vállalt konformizmus diadalmaskodik. A Hullám – így nevezi magát a mozgalom – tagjai szeretnék átvenni az uralmat az iskola, sőt az egész város felett. Egyszóval: Wenger kísérlete “kiválóan” sikerül. És a tanár túlságosan későn parancsol megállj!-t. Megvalósul a fordított pedagógiai rémálom: mindenki engedelmeskedik!

A program ingyenes!

Színház a kertben
Gyógyír északi szélre
2011. július 27. szerda 21:00
2011. július 28. csütörtök 21:00
2011. július 29. péntek 21:00
2011. július 30. szombat 21:00

Helyszín: Óbudai Társaskör (1036 Kiskorona utca 7.)
Rossz idő esetén a nagyteremben.
Belépőjegy: 3000 Ft
Emmi Rothner – Fullajtár Andrea
Leo Leike – Őze Áron
Írta: Daniel Glattauer, Fordította: Kajtár Mária, Díszlet, jelmez: Sebő Rózsa, Grafika: Szöllősi Géza, Rendező: Göttinger Pál, Producer: Orlai Tibor
Emmi e-mailben szeretné lemondani magazin előfizetését, de levele véletlenül Leonál köt ki. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás.
Lebilincselően szórakoztató darab, megszólít mindenkit, aki szereti látni mindennapjaink ellenmondásait, emberi útvesztőit.
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Érezzék magukat csodásan az ősz legnagyobb és legvidámabb családi eseményén, a Népligetben!

Helyszín: 
Bethlen Galéria
Időpont: 
2018. szeptember 22
plakát

Tehetségprogramok, Találkozások-előadások, a megszokott fesztiválok és régi-új játéktér várja a Bethlen Téri Színház közönségét az évadban.

Helyszín: 
Hadik Kávéház
Időpont: 
2018. szeptember 29. 11:15
Hadik utcabál

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát.