Fulgeance Live (FR), 1000 Names Live (BG), Eyto, Yvein Monq, Fine Cut Bodies, Cadik

Helyszín: 
Jegyár: 
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft
Időpont: 
2011. augusztus 27. 21:00 - szombat

Az újszerű instrumentális hip-hop világának két nagyágyúja látogat el ezen az estén a Hajóra a hazai mesterek mellett: ők a francia és a bolgár dubstep nagy tudósai, akik úgy zúznak és pörgetnek majd ezen az estén, hogy magukkal ragadják a ritmusok kifinomultan sodró szárnyain valamennyi hallgatójukat.

2011. augusztus 4. 13:35 - A38 Colours by Space is Called ©A38 Colours by Space is Called
A38 Colours by Space is Called

Fulgeance (FR)
A kellőképpen őrült francia úriember Fulgeance jövőbemutató szellemes tánczenéi egyrészt a klasszikus soul, funk és diszkó, másrészt az elektróval felturbózott korai szintis detroiti hip-hop és kísérleti elektronika (Moggi, Moroder, Bernard Fevre), vénáiból táplálkozva szülik meg a legfrissebb s legütősebb klubhangulatú funkot és future beat-et.
Hiperaktív természetének köszönhetően különböző néven jegyzett zenéi (Fulgeance, Peter Digital Orchestra vagy Souleance) elképesztő képességével, tehetségével és tudásával társulva az egyik legelismertebb francia producerré tették nemzetközi viszonylatban is.
Koncertfellépésein azonban nem csak zenészként alkot emlékezeteset, hanem igazi show man-ként is elkápráztatja a közönségét, s megtáncoltatja a legvájtfülübbeket is Tokiótól Vilniusig, Los Angelesétől, Athénig robbanékony szettjeinek vérbelien klubhangzásával.
Fulgeance őrült funkjával újra és újra felkorbácsolja a funk iránti szerelmet világszerte a táncparketten.

1000 Names (BG)
A két Berlinben élő bolgár producer, Casio Blaster és 99 Mistakes a mai szófiai és bulgáriai elektronikus szcéna kulcsfontosságú szereplője és éllovasa, akik nemzetközi viszonylatban a broken beat és az instrumentális hiphop nagy tiszteletnek örvendő formációját alkotják, melynek neve: 1000 Names.
Kezdeti hangzásuk kimondottan hiphop-alapú volt, egy csomó olyan hangmintát és loopot pakoltak a legsúlyosabban beizzító ütemekre, amelyeket a szcénán még senki sem hallott, majd olyan mash upokat készítettek, hogy azok buliról bulira járva váltak igazi közkinccsé.
Kitartóan haladva útjukon egyre több szimpatizánsra, követőre, rajongóra tettek szert, s végül 2009-ben megjelent vegytiszta szépségű lemezük, a Toys Room Combat az Eklektik kiadónál, benne azokkal az ellenállhatatlan szinti-hangzásaikkal, amelyekkel olyan császárokat idéztek meg, mint a Saturn Race, a Paradise Rings, a Marz on Marz vagy a Roket Loop…

S végül, ám nem utolsó sorban: a 1000 Names hangzásában ott lappang az a bizonyos hihetetlenül vicces szci-fi őrület, amely oly jellemző a teljes kelet-európai valóra, hogy arra, ha zúzós hiphoppal társul, táncolni és kacagni a legnagyobb vidámság és őrület.

Hirdetés