2018. november 15. - csütörtök

Borünnep a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Skanzen
Időpont: 
2011. szeptember 3 - 2011. szeptember 4

Az ősz első hónapjának mindjárt az első hétvégéjén, az iskolakezdés és a szürke, dolgos hétköznapokkal kecsegtető munkanapok előtt a Skanzenben várnak minden borrajongót.

A Borünnepen - amely, mintegy előfutára a 20. budavári borfesztiválnak - minden a legjobb, kézműves borokról, kapcsolódó gasztronómiáról és borászati teendőkről szól. A múzeum Észak-magyarországi falu tájegységének portáit, utcáit a borsátrak veszik birtokukba és kínálnak az egész Magyarország területéről származó borokra felépített számtalan borkóstoló útvonalat. A borsétában kifáradt testnek és léleknek az egészségpiac ad enyhülést, ahol a legfinomabb sajtok, fűszerek, húsok és édességek kóstolhatók.

Ha Skanzen, akkor mi más is juthatna az eszünkbe, mint a gyönyörű környezetben tett üdítő séta, ahol egy fél vagy akár egy egész napra is lalassulhatunk, figyelhetünk a tájra, a baráti nevetésekre, a boraikat kínáló borászok legújabb és persze a legfinomabb nedüiről szóló mini előadásaira. A pihenés,a lazítás, és a lassítás szellemében áll látogatóink rendelkezésére a Fast Fooddal szemben a Slow Food mozgalom, ahol a cél - amint a nevében is benne foglaltatik - a lassú, az ételek elkészítésére, az alapanyagok beszerzésére odafigyelő étkezés. A Slow Food megannyi programja közül kifejezetten ajánljuk kedvcsinálóként az Íznevelést. Vajon bekötött szemmel, csak az ízre figyelve, a sok mesterséges adalékanyagtól szennyezett ízlelő rendszerünk felismeri-e a különböző zöldségeket, gyümölcsöket, fűszereket?

A Skanzen borünnepi programja a gasztronómia mellett nem hagyhatja ismeret nélkül a tudásra éhező szellemet sem, így játék keretében mindenki számot adhat boros szaktudásáról.

A bor szolgáltat alkalmat arra is, hogy a finom nedü előállításához kapcsolódó látványos szakmák művelői mutassák be mesterségüket és portékáikat. Ha erre járnak, ne mulasszák el megnézni a kádár vagy éppen a cipészmester munkáját sem!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.