IV. Győri Bornapok Bor, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

Időpont: 
2011. augusztus 25. 0:00 - csütörtök - 2011. augusztus 28. 0:00 - vasárnap

A IV. Győri Bornapok Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál ideje alatt a győri belváros utcái hangulatos vendéglőkké, borozókká alakulnak át, az egész városban egy kellemes kiskocsmai hangulat uralkodik el.

A győri borfesztivál az egyik legszínvonalasabb az országban, amit az is bizonyít, hogy a borászok részéről hatalmas az érdeklődés: a Széchenyi téren idén immár 60 borpincészet képviselteti magát az ország minden tájáról.
A fesztivál egyik hagyománya, hogy Borverseny keretében választják ki Győr Város Borát, és a kóstolóközönség szavazatai alapján átadásra kerül a ”Fesztivál Legemlékezetesebb Bora” különdíj is.
A boros programok közül kiemelkedik a Borászok éjszakája, csütörtökön éjfél körül a Városi Művészeti Múzeumban, ahol az érdeklődők kivételes környezetben, személyesen is találkozhatnak híres magyar borászokkal, akik pincészetük zászlósborával érkeznek a különleges randevúra.
És ha már bor, akkor ne feledkezzünk meg a híres győri borlovagokról sem. Szombaton, kora délután kezdődik az Európai Borlovagrend Győri Legátus felvonulása, ami a Bencés templomban az avatási ünnepséggel ér véget.           
Az avatási ünnepséget és a liturgiát Bátor Botond atya a Pálos Rend Magyarországi tartományfőnöke celebrálja.

A IV. Győri Bornapok Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál négy napja természetesen kulturális programokban is bővelkedik.
A Széchenyi téri színpad számos izgalmas programot kínál: Besh O droM Együttes, Dixie Company (PL), Balázs Fecó Band, Napra koncert, Szirtes Edina Mókus, Budapest Bár, Kaláka, 3+1 Bor-tenor, Glasso – Az éneklő poharak.

A 3+1 Bor-tenor különleges koncert kifejezetten a Borfesztiválra jött létre három kiváló operaénekes közreműködésével. László Boldizsár a Cotton Club Singers egykori frontembere két remek kollégájával, Cseh Antallal és Kóbor Tamással az operairodalom és a klasszikus dalok világából állította össze a nem mindennapi programot: bordalokat fűszereznek rengeteg humorral. A borok filozófiájával remekül harmonizáló klasszikus előadásmód egyedülállóvá teszi az eseményt. A formációhoz vendégként csatlakozik, mint a 4. Bortenor, Hajdu András magánénekes.

A Glasso – az Éneklő Poharak, nem csak hazánkban, de a világon is különlegesnek számító zenei produkció, melyben a hagyományos hangszerek helyett a gondosan kiválogatott üvegpoharak játsszák a főszerepet.
A Glasso előadóművésze vízzel különböző szintekig megtöltött poharakat használ a hangok megszólaltatására. Türelem és kiváló hallás is szükségeltetik a poharak behangolásához, de maga a játék is speciális adottságokat igényel. 

Az idei nyár egyik legizgalmasabb győri hétvégéjét a világhírű Chico & the Gypsies (a Gipsy Kings alapítójának új zenekara) fergeteges koncertje búcsúztatja.
A Négy Évszak Fesztivál nyárzáró koncertjének latin hangulata, a jól ismert, fülbemászó dallamok méltán koronázzák meg a lassan elköszönő nyarat.

Hirdetés