Lyre Le Temps (FR), The Bras, DJ Bootsie

Helyszín: 
Jegyár: 
500 Ft
Időpont: 
2011. szeptember 15. 20:00 - csütörtök

Szívtipró francia sanzonok elektronikával keverve, sármos melankólia és vidám dallamok bemozdító nu-jazz-el vegyítve. A Lyre Le Temps szélsebesen vált az egyik legkeresettebb francia zenei exportcikké, nem véletlenül: sokezres tömegeket táncoltatnak szénné azok nagy örömére világszerte. Mellettük ezen az estén két nagyszerű honi képviselő, a magyar Parov Stelarként is emlegetett The Bras, valamint az elektronika Debussy-je, Bootsie is fellép.

2011. szeptember 4. 22:57 - Lyre Le Temps, együttes ©Lyre Le Temps, együttes
Lyre Le Temps, együttes

A Lyre Le Temps három szenvedélyes egyéniség utazása a 20.század zenei világában a swingtől kezdve egészen az elektronikáig. A zenei univerzum távoli szegleteiből érkező tagok négy évvel ezelőtt a jazz szeretetén keresztül találtak egymásra. Rendszeresen koncerteznek, és fesztiválfellépéseiken többezres tömegeket táncoltatnak meg.
A zongorista Ry’m nagyszerűen improvizál, a dj, rapper és hiphop zenész Amorphe bakelit lemezekről csapolja le a régi sanzonokat, dj Seconde pedig elektronikus kütyükkel épít hidat a modern zenei irányzatok és a fülbe mászó dallamok között.
Sikerük előszelét jelezte, hogy egy független kiadó rögtön napokkal azután szerződést ajánlott a csapatnak, hogy regisztráltak a myspace-en. Ők azonban nem mondtak azonnal igent, hanem tovább dolgoztak a lemezükön, amely 2008-ban Different Universes címmel jelent meg a Believe Digital kiadó gondozásában.