2018. november 16. - péntek

A fagy birodalma

Kinyomtatom...
Jegyár: 
1450 Ft, 1250 Ft (3-14 éves korig), 850 Ft (óvodai és iskolai csoportok részére)
Időpont: 
2011. szeptember 10 - 2011. november 2

A fagy birodalma – Titkok és rejtélyek a sarkvidékeken címmel interaktív kiállítás nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amely egészen november 2-ig látogatható.

A kiállítás még csak két hete tárta ki kapuit, de máris több ezren voltak kíváncsiak arra, hogy miért nyikorog minden lépésnél a rénszarvas lába, élhet-e 200 évig a grönlandi cápa, és hogy milyen különös szokásaik vannak a belugáknak.

Hány kilométert tesz meg naponta egy kardszárnyú delfin? Hogyan fest a hótücsök? Miért takarja el az orrát a jegesmedve vadászat közben? Melyik fókának van száz felesége? Miért nincs "vérük" a déli-sarki halaknak? E rejtélyes vidékeket és trükkös túlélőművészeit mutatják be a szervezők a 700 m2-es kiállításon élethű szobrok és színes képek segítségével.

RénszarvasRénszarvas

Bolygónk Északi- és Déli-sarkvidékén, még ha számunkra riasztónak is tűnik, pezseg az élet. Az óriásira hízott jégtáblákon tömött bundájú emlősök és fészekrakó madarak élnek, a dermesztően hideg vízben parányi lények sodródnak és óriási tengeri állatok, halak, bálnák, kardszárnyú delfinek úsznak. Ebben a kemény, titokzatos világban csak az igazán rátermettek boldogulnak, s az élőlények az évmilliók alatt számtalan fortélyt bevetettek az életben maradásért. A lenyűgöző élővilág mellett azt is megtudhatjuk, hogyan őrzik e fagyott tájak Földünk múltjának, bolygónk történetének egyedülálló tanújeleit, és miért fontosak a jövőnk szempontjából.

A látogatók belépéskor játéklapot kapnak, melynek segítségével megoldhatják a fejtörőket. Ha esetleg nem tudnánk, hogyan figyelmezteti társait az alaszkai mormota a veszélyre, ne csüggedjünk, nézzünk alaposan körül, és biztosan megleljük a helyes választ! A különleges hangulatú utazás végén a jó megoldásokért cserébe ajándék várja látogatóinkat.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

szuper

Járjunk arra, mert érdemes. Tudást adó, szórakoztató és szép.:-)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

plakát

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója.