2018. szeptember 24. - hétfő

Magyarmesék – Mosonyi Aliz új kötetének bemutatója a Nyitott Műhelyben

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Nyitott Műhely
Időpont: 
2011. október 21. 18:00
magyarmesékRadnóti Sándor kritikussal Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélget. A kötetből Bodnár Erika színművész olvas fel. Zongorán játszik Darvas Ferenc. 
 „Egy biztos, itt minden magyarból van. Magyarokról magyaroknak magyarul. Hogy meg ne ártson, lehet rajta nevetni, sírni, vagy a kettőt egyszerre. Kishíján száz mese felnőtteknek.” A nagyszerű Boltosmesék és Szekrénymesék után végre olvashatóak Mosonyi Aliz újabb rövidtörténetei: a Magyarmesék   - Medve Zsuzsi rajzaival.
mosonyiMosonyi Alíz
1944-ben született, Keszthelyen. Az érettségi és a konzervatóriumi zenei tanulmányok után újságíróként dolgozott.
1973 óta publikál gyerekkönyveket (Retekorrú király, Éhes vagyok!, Orroló, Pimpalin köpenye, Mesék Budapestről, Szekrénymesék, Boltosmesék).
Versei antológiákban jelentek meg. Írt színpadi műveket, rádiójátékokat, animációs filmforgatókönyveket is.
 
Mosonyi Aliz: Magyarmesék
Magvető Kiadó
ISBN: 978 963 1429 56 5
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.