Novemberi Tárlat

Időpont: 
2011. november 5. 0:00 - szombat - 2011. december 3. 0:00 - szombat

Novemberi Tárlat néven új csoportos kiállítás nyílik a Kertész29 Galériában. A kiállításon látható festmények nem egy tematikus koncepció alapján kerülnek bemutatásra, a cél sokkal inkább az volt, hogy egy átfogó képet adjon a kortárs magyar festészet sokrétűségéről.

Kiállító művészek:
Bezeréti Miklós, festőművész többnyire elfeledett életformákat, hangulatokat, embereket örökít meg. Munkáit különböző anyagokon, hordozókon jeleníti meg.
Legyen az vászon, ipari hulladék vagy kő. Átélt élményei inspirálják, Balatonföldváron él és alkot, éppen ezért a természet, a víz közelsége az ihlet forrása számára.
Balatoni lakosként a hajózás szerelmese, ami több képén is feltűnik. Az át- és megélt élmény és nem a puszta látvány az, ami képein megjelenik, ezáltal a nézőt cinkosan be avatva saját világába.

Némethy Katalin, festőművésznő a Szürrealizmus elkötelezett követője. Emellett a Szimbolizmus és a pop-art is nagy hatással van munkásságára.
Őt idézve : " Salvador Dali festményei és írásai vezettek pályámon a kezdetektől fogva. " Lehelet finoman megfestett színes dekoratív képein szimbólum rendszerei esszenciaként olvadnak össze és egy magán mitológia következetes felépítésének lehetünk szemtanúi. A valóság és az elképzelt vagy megámodott világ találkozása mindíg titokzatos és kicsit hátborzongtató is egyben, mivel a két rendszer felcserélhetővé válik.

Olasz Attila, szegedi festőművész egy kiérlelt és következetes forma világot épített fel. Fiatal kora ellenére igen egységes és mégis változatos munkákat készít, amit leginkább " biomorf absztrakció " néven aposztrofálhatnánk. Organikusan kavarodó, hömpölygő formái egyszerre légiesek és testesek, ezen kívül figurális kompozíciók is éppúgy megtalálhatóak repertoárjában.
Tanulmányai befejezése után az eltelt években különféle lapok, folyóiratok méltatták és közölték munkáit. Személyes szálak fűzték Schéner Mihály Kossuth-Díjas festőművészhez is, aki támogatta és segítette a pályán.

2011. október 27. 16:07 - Püspök Anita ©Püspök Anita
Püspök Anita

Püspök Anita, festőművésznő igen sokoldalú tehetség, a festészet mellett dekoratőr, lakberendező és divattervező is egyben. Képeire jellemző a pasztózus ecsetkezelés és a kísérletezés.
Kép felületein festőkéssel vastagon felhordott festék réteg mellett finoman eldolgozott felületekkel éppúgy találkozunk mint különböző applikációkkal és karcolatokkal. Témái finom átmenetet képeznek a realitás és az absztrakció között, ezt az átmenetet rafinált játékossága miatt sokszor észre sem vesszük. Ez által egy igen sajátos, egyedi világ tárul elénk .

Vasanits Zoltán, festőművész közel két évtizede foglalkozik festészettel. Számos hazai és külföldi kiállításon szerepelt már. Munkái túlnyomó része az ember és lakott környezetének kapcsolatával foglalkozik. Hol ironikus, hol pusztán bemutató jelleggel. Vidéki házak és enteriőrjei vagy nagyvárosi életképek egyaránt megjelennek képein. Egyedi expresszív technikája erős kolorittal párosul, e mellett a vastagon felvitt festékréteg egyfajta pulzáló, kápráztató hatást kelt. Ami még inkább kiemeli és erősíti a már említett játékos iróniát és különös erővel ruházza fel képeit.

Hirdetés