Sündörgő mesedélután

Helyszín: 
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. december 11. 13:30 - vasárnap

Egy varázsos mesevilág várja a Gödörbe látogatókat, ahol a mesék, az olvasás és az irodalom mellett lesz zene, játék és izgalmas műhelyfoglalkozások.

 A pénztárcáját mindenki otthon hagyhatja, hiszen az esemény ingyenes, pusztán a mesekönyveket nem szabad otthon felejteni!

2011. december 4. 20:35 - Sündörgő mesedélután ©Sündörgő mesedélután
Sündörgő mesedélután
Részletes program:


 • 13:00-18:00: Mese-Csere piac
  A Sündörgő mesedélután legfontosabb eseménye az ingyenes mese-csere piac! Minden résztvevő elhozhatja otthonról már elolvasott, megunt, kinőtt vagy feleslegessé vált mesekönyvét, ifjúsági regényét. 
A piac bejáratánál ezeket a csomagokat a Sündörgő mesedélután önkéntesei veszik át és helyezik el a standokon. A könyvekért cserébe a látogatók kuponokat kapnak, amivel kedvükre válogathatnak a piacon felhalmozódó kínálatból.
  A pénztárcákat akár otthon is lehet felejteni, az ingyenes mese-csere piacon nem lesz rá szükség!
  A piac kínálata állandóan változik, hiszen mindig érkeznek új vendégek, akik újabb olvasmányokkal gazdagítják a standokat, ezért is érdemes minél hosszabban elidőzni a börzén.
 • 13:30: 

Cellux csoport és a Fruit of care
  Velünk lesz a Cellux csoport, akik megmutatják, hogyan lehet mindenféle dologból, ami háztartásunkban már fölöslegessé vált izgalmasabbnál izgalmasabb tárgyakat készíteni. Játékot, kitűzőt, ékszert, pénztárcát lehet velük együtt gyártani. Így a gyerekek otthon már saját kezükkel készíthetik el a család karácsonyi ajándékait.

  A Fruit of care különlegessége az értékteremtés és társadalmi felelősség összekapcsolásában rejlik. A designerek által megálmodott valamennyi terméküket védett műhelyekben értelmi sérült emberek állítják elő. A társaság workshopján a gyerekek kitanulhatják a szappangyúrás fortélyait, és egyéb kézműves termékeket készíthetnek velük együtt.

 • Alagsor rajzsuli
  Az Alagsor Rajzsuli meseillusztrációs rajz- és kézműves foglalkozással vár kicsiket és nagyokat! Lesz fényképezkedés is!
 • Csipáncsap-kuckó
  A Bánkitó és a Hanna-Hanna fesztivál meseház-építői meseolvasással, játékokkal várják a kuckózni vágyókat.

A Sündörgő mesedélután ajándéka
Ajándékozzunk együtt! A piacon maradt könyvek és egyéb adományok a Cseppkő Gyermekotthonba kerülnek karácsonyi ajándékként. A szervezők a piac végére összegyűlt adományokat a megmaradt könyvekkel együtt elszállítják a gyermekotthonba. Ha elég ajándék gyűlik össze, nem csak egy, hanem több intézmény között is szét fogják tudni osztani az eseményen résztvevők ajándékait.