2018. február 19. - hétfő

Sündörgő mesedélután

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. december 11. 13:30

Egy varázsos mesevilág várja a Gödörbe látogatókat, ahol a mesék, az olvasás és az irodalom mellett lesz zene, játék és izgalmas műhelyfoglalkozások.

 A pénztárcáját mindenki otthon hagyhatja, hiszen az esemény ingyenes, pusztán a mesekönyveket nem szabad otthon felejteni!

Sündörgő mesedélutánSündörgő mesedélután
Részletes program:


 • 13:00-18:00: Mese-Csere piac
  A Sündörgő mesedélután legfontosabb eseménye az ingyenes mese-csere piac! Minden résztvevő elhozhatja otthonról már elolvasott, megunt, kinőtt vagy feleslegessé vált mesekönyvét, ifjúsági regényét. 
A piac bejáratánál ezeket a csomagokat a Sündörgő mesedélután önkéntesei veszik át és helyezik el a standokon. A könyvekért cserébe a látogatók kuponokat kapnak, amivel kedvükre válogathatnak a piacon felhalmozódó kínálatból.
  A pénztárcákat akár otthon is lehet felejteni, az ingyenes mese-csere piacon nem lesz rá szükség!
  A piac kínálata állandóan változik, hiszen mindig érkeznek új vendégek, akik újabb olvasmányokkal gazdagítják a standokat, ezért is érdemes minél hosszabban elidőzni a börzén.
 • 13:30: 

Cellux csoport és a Fruit of care
  Velünk lesz a Cellux csoport, akik megmutatják, hogyan lehet mindenféle dologból, ami háztartásunkban már fölöslegessé vált izgalmasabbnál izgalmasabb tárgyakat készíteni. Játékot, kitűzőt, ékszert, pénztárcát lehet velük együtt gyártani. Így a gyerekek otthon már saját kezükkel készíthetik el a család karácsonyi ajándékait.

  A Fruit of care különlegessége az értékteremtés és társadalmi felelősség összekapcsolásában rejlik. A designerek által megálmodott valamennyi terméküket védett műhelyekben értelmi sérült emberek állítják elő. A társaság workshopján a gyerekek kitanulhatják a szappangyúrás fortélyait, és egyéb kézműves termékeket készíthetnek velük együtt.

 • Alagsor rajzsuli
  Az Alagsor Rajzsuli meseillusztrációs rajz- és kézműves foglalkozással vár kicsiket és nagyokat! Lesz fényképezkedés is!
 • Csipáncsap-kuckó
  A Bánkitó és a Hanna-Hanna fesztivál meseház-építői meseolvasással, játékokkal várják a kuckózni vágyókat.

A Sündörgő mesedélután ajándéka
Ajándékozzunk együtt! A piacon maradt könyvek és egyéb adományok a Cseppkő Gyermekotthonba kerülnek karácsonyi ajándékként. A szervezők a piac végére összegyűlt adományokat a megmaradt könyvekkel együtt elszállítják a gyermekotthonba. Ha elég ajándék gyűlik össze, nem csak egy, hanem több intézmény között is szét fogják tudni osztani az eseményen résztvevők ajándékait.


Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.