Mi újság Óbudán?

Időpont: 
2011. december 16. 0:00 - péntek - 2011. december 18. 0:00 - vasárnap

2007. augusztus 13. 16:53 - Hobo ©Hobo
Most, az advent idején a Fő téren igazi karácsonyváró hangulatot találhatnak kicsik és nagyok. Az előző évekhez hasonlóan a jégpálya egész nap várja a korcsolyázni vágyókat. Az Óbudai Kulturális Központ három helyszínén a San Marco utcában, a Békásmegyeri és a Csillaghegyi Közösségi Házban pedig jobbnál jobb programokon lehet részt venni.

Lássuk, mi is a kínálat!

Óbudai Kulturális Központ
1032 Budapest, San Marco utca 81.
 
december 16. péntek 19.00
Huzella Péter klub
december 17. szombat 10.00–16.00
Terrarisztikai börze
december 18. vasárnap 10.00
Betlehem csillaga – Harlekin Bábszínház - játszóház
december 18. vasárnap 20.00
Hobo koncert
 
A zene marad
 
Az Óbudai Kulturális Központ idei záró programja, – december 18-án, 20.00 – egy Kossuth-díjas előadóművész koncertje lesz. Hobó és bandája ezen az estén mintegy keresztmetszetét adja a zeneszerző-előadó pályájának. Felcsendülnek közkedvelt régi dalok, s a legújabb lemezből is ízelítőt kap a közönség a koncert során.
 
Hobó nem először lép fel Óbudán, hiszen zenéjét sokan kedvelik. S bár a HBB februárban búcsút intett a közönségnek, ahogy Hobo fogalmazott: a zene marad!
 
Hol lírai, verses estek, hol blues csendül fel a színpadon, hiszen szerzőként és előadóként is mindig feszegeti a műfaji határokat. Mint ahogy nem elégedett meg azzal sem, hogy dalokba öntse a gondolatait. Könyvei jelentek meg, színházi munkák, szerepek öregbítik hírnevét, s egyben inspirálják is, hogy leírja, kimondja, eljátssza azt, ami foglalkoztatja a mindennapokban.
 
Jól döntenek azok, akik eljönnek a koncertre, hogy az ünnep előtti hajrához baráti társaságban gyűjtsenek erőt a közkedvelt dalokból – mondják a szervezők - A kezdés időpontját is úgy alakították ki, hogy a Fő téri, adventi programok után a vásári forgatag jó hangulatával megtelve még mindenki beérj, és egy jó koncerttel koronázza meg a karácsonyvárást!
 
 Óbudai Kulturális Központ
Békásmegyeri Közösségi Háza
1038 Budapest, Csobánka tér 5.
 
december 15. csütörtök 17.00
Német-szlovák-lengyel advent
december 16. péntek 16.30
Aprók tánca a Kolompos együttessel – tánctanulás
december 17. szombat 09.00
Bababörze
december 17. szombat 18.00
Az Animus Együttes csengettyű koncertje a Csobánka téren, a karácsonyfa alatt
december 18. vasárnap 11.00
Vasárnapi meseszínház – Családi tízórai: Nyiss kaput, angyal! A Bábkalács Bábszínház előadása.
december 18.00 vasárnap 15.00
Kerecsenfészek
 
Koncert a fa alatt
 
Az elmúlt évek alatt hagyománnyá nemesült, hogy a Csobánka téren pompázó karácsonyfa alatt mindig van egy meglepetés, ami a Békásmegyeri Közösségi Ház látogatóinak szól. Idén nem csak képletesen kerül a fa alá az ajándék, mivel az Animus Együttes csengettyű koncertje – december 17-én, 18.00 – ott csendül fel a karácsonyfa előtt, sajátos ünnepi hangulatot varázsolva a meghitt fényektől övezett térre. Ezen a szombat estén angyal száll át a tér felett, s nemcsak a tudatosan érkezőket töltik el békével, nyugalommal és szeretettel a felcsendülő karácsonyi dallamok, hanem azokat is, akik csak éppen arra járnak. S a koncert végén mindenki magával viheti ezt a hangulatot az otthonába, megalapozva a közelgő ünnepet.
 
 
Óbudai Kulturális Központ
Csillaghegyi Közösségi Háza
1039 Bp. Mátyás király út 11-15.
 
december 17. szombat 9.00
Karácsonyváró szombat – kézműves foglalkozások és tánctanulás gyerekeknek
 
Játsszunk karácsonyost!
 
Csillaghegyen is meghitt program várja a családokat december 17-én délelőtt. A kézműves házban, a barátságosan duruzsoló kemence melegében a gyerekek még elkészíthetik a hiányzó ajándékokat a családtagoknak, barátoknak. S hogy minden tökéletes legyen, abban a tanfolyamvezetők segítik a kicsiket. Bőven jusson sikerélmény erre a napra, gyermek táncház várja a kicsiket Csiki Gergely vezetésével.