Gödör Esszencia

Helyszín: 
Időpont: 
2011. december 26. 0:00 - hétfő - 2012. január 1. 0:00 - vasárnap

A 2011-es évzárás a Gödör Klubban nem csak a kulturális programokat nézve ígéretes. A kormány a kiemelt jelentőségű budapesti beruházások közé sorolta az Erzsébet téri Kulturális Központ befejezését, azaz kilencévnyi pihenő után úgy tűnik, kijavítják az épület itt maradt építési hibáit, ígéret van arra, hogy az üzemeltetés évek óta tartó anomáliáit is javítják, a Gödör Klub alapítóinak 2000-ben megálmodott koncepciója szerint fejezik be a 2002-ben félbe maradt beruházást és mindezen idő alatt a Gödör Klub zavartalanul működhet tovább.

De mindezek előtte még a szokásos módon felpörög az évvége, a Gödör Klub hagyományaihoz híven, sokfajta érdekes eseménnyel készül különböző művészeti ágakban. Karácsony és újév között "100 %-os töménységben" áradnak a programok, a vendégek ebben az egy hétben a Klub szinte összes kedvenceit láthatják, hallhatják. Ez a hét vallási, családi, baráti ünnepek sorozata, kinek mi – a maga hite szerint. A Gödör Klub és barátai, bár több nyelven beszélnek (konkrétan és átvitt értelemben egyaránt), egy nagy család, széles és sokszínű baráti kör, mely szeretne együtt ünnepelni. Az Esszencia sokízű kavalkádjában mindenki megtalálhatja a neki kedves ízt.

2010. január 23. 0:59 - Zagar, együttes ©Zagar, együttes
Zagar, együttes

December 26-án Gödör Karácsony. Meghittség és szeretet a Kaláka és a Makám koncertjein, egy rendhagyó betlehemes játékkal fűszerezve. A Somnakuno Kher (Aranyház) Táncszínház előadása egy kicsit rendhagyó, vidám történetben, autentikus cigányzenével és tánccal kelti életre a betlehemes hagyományokat. Családi program kicsiknek és nagyoknak.

December 27-én mindenki kitombolhatja magát, aki szereti a legvagányabb hazai rock csapatokat. A Mocsok 1 Kölykök zenekar nem azok közé a bandák közé tartozik, akik egy tudatosan kigondolt stratégiával törtek be a hazai zenei életbe. Nem sok időt fecséreltek marketing szempontból megfelelő névválasztásra sem, megalakulásuk idején (2007 tavasza), egy budakalászi házibuli hevében kapták a nevüket egyik cimborájuktól, aki mindenkire csak azt mondta:"Mocsok egy kölyök vagy!" Utánuk Varga Livius trip-hop bandája, A Kutya Vacsorája mutatja be új hanghordózójának dalait. A Supernem évzáró nagykoncertjére számos meglepetéssel és sodró hangulatú bulival készül.

December 28-án Világgödör évzáró egy különleges táncelőadással és három különleges bandával. Ismét fellép a Gödörben a Frenák Pál Társulat, ezúttal a Jeszenszky Endre emlékének szentelt InTimE című előadásával. A Satöbbi zenekar koncertjén mindenki tele torokból üvöltheti, hogy „Hülye vagy Pető!”, és ő hülye lenne ezen megsértődni, hisz a zenekar 101. születésnapi bulijába ez is belefér. A Biorobot dalai már jó ideje a slágerlisták élén vannak, a Bérczesi Róbert - Nemes András szerzőpáros készülő első lemeze dalait mutatja be a koncerten. A K2 a Kaukázus-frontember, Kardos-Horváth János legújabb zenekara, ez a debütáló nagykoncert.

December 29-én hajnalig tartó buli, az elektronikus zene és a Hip-Hop kedvelőinek. Az estét ismét kortárs tánc nyitja Frenák Pál Társulat InTimE című előadásával, utánuk a szombathelyi Beat Dis következik, akik lassan 10 éve járják az ország klubjait, és egyre többen énekelik a zenekarral, hogy „Písz forevör!” A Žagar világszínvonalú koncertjein eleinte kellemesen andalognak, de szépen fokozatos felhúzzák a bulit, így a fordulatszámmal itt sem lesz gond. Akkezdet Phiai a budapesti underground hiphop színtér kedvenc rímeit szerző duója.

December 30-án közel egy év szünet után ismét a Gödör Klubban az eredeti, hamisíthatatlan Balkan Beats! A berlini DJ Soko nevével fémjelzett partyn az előszilveszter alkalmából Alba Hyseni (Albánia) Barabás Lőrinccel kiegészült zenekara és a Besh o droM lép fel. Alba Hyseni, az albán származású alt/contra alt énekesnőjének "Inner - Mission " című első szóló lemeze idén szeptemberben jelent meg. A lemezen Magyarország legjelentősebb jazz- és underground zenészei működtek közre. A Besh o Drom különböző keleti-európai és balkáni kultúrákból táplálkozó zenéjében mindenki feloldódhat és kitáncolhatja magából a 2011-es évet; idei, új lemezük dalai is elhangzanak a koncerten. DJ Soko (D) partyján folytatódik a balkáni tánc, egészen hajnalhasadtáig.

December 31-én Gödör Klubszilveszter. A város legvidámabb bulija, a legkedvesebb arcokkal. Rutkai Bori és a Specko Jedno megalapozza a jó hangulatot, hogy az Intim Torna Illegál koncertjén már mindenki felhőtlen örömmámorban táncolhasson át az Új Esztendőbe, amelyet a Soerii és Poolek törpékkel és go-go táncosokkal kiegészült showja indít a jókedv jegyében, amikor is jöhet a lencsefőzelék, a virsli és a korhelyleves. Ezek sem hiányozhatnak egy jó klubszilveszteren, mint ahogy a tűzijáték sem maradhat el. Azután jön a ’70-’80-as évek hangulatát idéző Super Starsky – új formáció, híres zenekarok tagjaiból. Az MR2 zenei főszerkesztője, DJ Izil, MC Publoval együtt a lemezjátszók mögött már csak hab lesz a szilveszteri pezsgőn…

Január 1-jén végre kipihenhetjük az elmúlt hét fáradalmait. Persze nem otthon, hanem a Gödörben, babzsákokon fekve. A zenéről az egy szál gitárral sorozat mesterei, Bródy János, Bérczesi Róbert, Frenk és Víg Mihály gondoskodnak.

Hirdetés