2018. július 21. - szombat

A Budafoki Dohnányi Zenekar rendhagyó koncertje

Kinyomtatom...
Jegyár: 
3.900 Ft - 12.500 Ft
Időpont: 
2012. február 11. 20:00
Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar az elmúlt két évben több alkalommal is hatalmas sikert aratott a világ legismertebb filmzenéinek előadásával. A rendhagyó sorozat csúcspontjának ígérkezik február 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartandó, Filmharmonikusok című koncertjük, melynek keretében Hollerung Gábor zeneigazgató vezényletével rendkívül széles zenei kínálattal várják a film, a zene és a filmzenék rajongóit.

Az est különlegessége, hogy – természetesen a világszerte közkedvelt főcímdal mellett – a Star Wars széria több epizódjából, vagyis a régi és az új ciklus egyes részeinek muzsikájából is felcsendülnek majd részletek. Ehhez hasonló Star Wars-szvit még soha nem hangzott el Magyarországon, így premiernek számít. E csodálatos dallamok szerzője, napjaink legnagyobb filmzene komponistája, John Williams munkásságának amúgy is kiemelt teret szentel a zenekar, hiszen más kasszasikerek (Jurassic Park, Harry Potter, Indiana Jones) zenéje sem hiányzik majd a programból.

Külön blokkot kapnak az olimpiai tematikájú alkotások (Olimpiai fanfár, Tűzszekerek, Szabadság, szerelem), de többek között olyan filmzenék is szerepelnek a műsorban, mint A Tenkes kapitánya, a Valami Amerika, az Elton Johnnal világslágerré lett Oroszlánkirály, a Titanic és a Shrek zenéje, Vangelis 1492-je, vagy Morricone örökbecsűje, a Volt egyszer egy vadnyugat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

teljes_kepernyo_rogzitese_2018.07.15._150640.jpg

Akiknél talán csak Tom Waits játssza jobban a saját dalait.

Bonnie és Clyde plakát

Magyarországi ősbemutató és lemezbemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Spirit of Astana

Ethno funkra és a csángó boogie-ra táncolt a tömeg az elmúlt hétvégén Kazahsztán fővárosában.