2018. november 14. - szerda

A Budafoki Dohnányi Zenekar rendhagyó koncertje

Kinyomtatom...
Jegyár: 
3.900 Ft - 12.500 Ft
Időpont: 
2012. február 11. 20:00
Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar az elmúlt két évben több alkalommal is hatalmas sikert aratott a világ legismertebb filmzenéinek előadásával. A rendhagyó sorozat csúcspontjának ígérkezik február 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartandó, Filmharmonikusok című koncertjük, melynek keretében Hollerung Gábor zeneigazgató vezényletével rendkívül széles zenei kínálattal várják a film, a zene és a filmzenék rajongóit.

Az est különlegessége, hogy – természetesen a világszerte közkedvelt főcímdal mellett – a Star Wars széria több epizódjából, vagyis a régi és az új ciklus egyes részeinek muzsikájából is felcsendülnek majd részletek. Ehhez hasonló Star Wars-szvit még soha nem hangzott el Magyarországon, így premiernek számít. E csodálatos dallamok szerzője, napjaink legnagyobb filmzene komponistája, John Williams munkásságának amúgy is kiemelt teret szentel a zenekar, hiszen más kasszasikerek (Jurassic Park, Harry Potter, Indiana Jones) zenéje sem hiányzik majd a programból.

Külön blokkot kapnak az olimpiai tematikájú alkotások (Olimpiai fanfár, Tűzszekerek, Szabadság, szerelem), de többek között olyan filmzenék is szerepelnek a műsorban, mint A Tenkes kapitánya, a Valami Amerika, az Elton Johnnal világslágerré lett Oroszlánkirály, a Titanic és a Shrek zenéje, Vangelis 1492-je, vagy Morricone örökbecsűje, a Volt egyszer egy vadnyugat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.