2018. november 16. - péntek

43. Magyar Filmszemle

Kinyomtatom...
Jegyár: 
600 Ft
Időpont: 
2012. február 2 - 2012. február 5

A Magyar Filmművészek Szövetsége február 2. és 5. között megrendezi a 43. Magyar Filmszemlét. A vetítések helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi.

A protokollt nélkülöző, „fapados” rendezvény célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja.

Előzsűrizés, verseny nem lesz. Csak ősbemutatókra kerül sor, a korábban bemutatott filmek utánjátszására nincs lehetőségünk. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett tudományos-ismeretterjesztő, animációs és kisjátékfilmeket, kísérleti film produkciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

43. Magyar Filmszemle43. Magyar Filmszemle

A rendezvény mindenfajta állami támogatás nélkül jön létre, szerény körülmények között, csupán néhány külföldi vendég részvételével.
A mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek.
A filmszemle teljes programját a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra.

Játékfilmek listája:

  • Deák Krisztina: Aglaja
  • Fancsikai Péter: jp.co.de
  • Fliegauf Benedek: Csak a szél
  • Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András, Jancsó Miklós: Magyarország 2011
  • Pálfi György: Final cut - Hölgyeim és uraim
  • Szabó István: Az ajtó
  • Török Ferenc: Isztambul

  • Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim (befejezés alatt)
  • Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú (befejezés alatt)
Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 3.8 (4 szavazat)

Kár hogy ahírhe mellékelt

Kár hogy ahírhe mellékelt képnek a színeit, a tónusát tekintve semmi köze sincs a 43. Magyar Filmszemle Bagossy Levente által tervezett, kiváló plakátjához. Nem kellene a photoshop-ban babrálni a képpel, ha nem értenek hozzá. Jobb lett volna, ha a fekete fekete marad és nem halvány-kék lesz, és a homok-sárga nem lesz szürkévé. Még jó, hogy a figurát nem rajzolta át a túlbuzgó képszerkesztő. :-(
Janisch Attila
a Magyar Filmművészek Szövetsége főtitkára

A cikkben használt képet a

A cikkben használt képet a Magyar Filmszemle sajtófőnökétől kaptuk. Azon kézi módosítást (babrálást) nem végeztünk, csak át lett automatikusan méretezve.

Kedves Janics Attila! Egy

Kedves Janisch Attila! Egy tipikus felsővezetői viselkedésnek lehetünk tanúi, amikor is megy az ítélkezés olyanról, amiről nincs kellő információja. De még amikor utólag kiderül, hogy tévedett, akkor sincs annyi tisztesség benne, hogy elnézést kérjen. Nem csoda hogy itt tart a magyar filmgyártás!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.