2018. szeptember 24. - hétfő

Hazafias kalandregény - könyvbemutató

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Nyitott Műhely
Időpont: 
2012. január 14. 18:00

kkifliFebruárban jelenik meg Fehér Béla Kossuthkifli című új regénye. Ennek a Könyvnek a bemutatójára invitálja az érdeklődőket a Magvető Kiadó.
Ki megy el egy könyv-bemutatóra avagy író-olvasó találkozónak is nevezhető eseményre? Aki ismeri az írót és az új könyve érdekli, avagy akit érdekel a könyv témája – azaz a konkrét könyv.

Kezdjük az elején: ki is az a Fehér Béla?
1949-ben született Debrecenben. Sokáig újságírója, állandó tárcaszerzője volt a legismertebb napilapoknak – jelenleg a Magyar Nemzet publicistája.fehérIgazi szépírói karrierje 1990-ben kezdődött A kék autó című bűnügyi regénnyel. Három ezt követő regénye, a Zöldvendéglő, Törökméz és Romfürdő 1999-ben egy kötetben is megjelent. Az ismertséget ez a regénytrilógia hozta meg számára..

És mit lehet tudni erről a Kossuthkifliről?
„Aki végigrepül Fehér Béla új nagyregényén, annak páratlan kilátásban lesz része. Egy száguldó zöld delizsánsz ablakából nézheti végig a magyar szabadságharcot. Láthat szabadságot, szerelmet, háborút és békét, ármányt, bűnt, hűséget, nagyságot és bukást. Mert a Kossuthkifli egyszerre hiteles történelmi regény és frenetikus Jókai-paródia, XIX. századi pörgő road movie és népmesei motívumokkal átszőtt magyar mágikus realizmus, gigantikus romantika-parafrázis és igazi, régimódi, izgalmas kalandregény.

A történelmi málhaposta olykor megáll, hogy az olvasó eltűnődhessen máig aktuális (vagy inkább sosem volt ilyen aktuális) sorskérdéseken. Hányszor lehet a történelmi lehetőséget elszalasztani? Mit kezd a magyar a szabadsággal? Létezik-e nemzeti végzet? Megbűnhődtük már a múltat s jövendőt?

A Kossuthkifli végtelenül sokszínű, mégis teljesen homogén mű. Nyelvi leleményei lenyűgözők, humora utánozhatatlan. És hát (nem utolsó sorban) a XIX. század gasztronómiai tárháza, ízes hasregény.” – írja róla Cserna-Szabó András.

A bemutatással (író, könyv) meg is volnánk.

Akinek pedig még kell egy kis biztatás, itt egy link http://hir.lira.hu/dm/kep/feherbela.pdf , amelyre rákattintva regényrészletre lel.

Hívunk, várunk, gyere el! – üzeni a Magvető Kiadó.

Az íróval és Cserna-Szabó Andrással Király Levente beszélget – kérdéseket a hallgatóság is feltehet.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.