2018. november 17. - szombat

Hazafias kalandregény - könyvbemutató

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Nyitott Műhely
Időpont: 
2012. január 14. 18:00

kkifliFebruárban jelenik meg Fehér Béla Kossuthkifli című új regénye. Ennek a Könyvnek a bemutatójára invitálja az érdeklődőket a Magvető Kiadó.
Ki megy el egy könyv-bemutatóra avagy író-olvasó találkozónak is nevezhető eseményre? Aki ismeri az írót és az új könyve érdekli, avagy akit érdekel a könyv témája – azaz a konkrét könyv.

Kezdjük az elején: ki is az a Fehér Béla?
1949-ben született Debrecenben. Sokáig újságírója, állandó tárcaszerzője volt a legismertebb napilapoknak – jelenleg a Magyar Nemzet publicistája.fehérIgazi szépírói karrierje 1990-ben kezdődött A kék autó című bűnügyi regénnyel. Három ezt követő regénye, a Zöldvendéglő, Törökméz és Romfürdő 1999-ben egy kötetben is megjelent. Az ismertséget ez a regénytrilógia hozta meg számára..

És mit lehet tudni erről a Kossuthkifliről?
„Aki végigrepül Fehér Béla új nagyregényén, annak páratlan kilátásban lesz része. Egy száguldó zöld delizsánsz ablakából nézheti végig a magyar szabadságharcot. Láthat szabadságot, szerelmet, háborút és békét, ármányt, bűnt, hűséget, nagyságot és bukást. Mert a Kossuthkifli egyszerre hiteles történelmi regény és frenetikus Jókai-paródia, XIX. századi pörgő road movie és népmesei motívumokkal átszőtt magyar mágikus realizmus, gigantikus romantika-parafrázis és igazi, régimódi, izgalmas kalandregény.

A történelmi málhaposta olykor megáll, hogy az olvasó eltűnődhessen máig aktuális (vagy inkább sosem volt ilyen aktuális) sorskérdéseken. Hányszor lehet a történelmi lehetőséget elszalasztani? Mit kezd a magyar a szabadsággal? Létezik-e nemzeti végzet? Megbűnhődtük már a múltat s jövendőt?

A Kossuthkifli végtelenül sokszínű, mégis teljesen homogén mű. Nyelvi leleményei lenyűgözők, humora utánozhatatlan. És hát (nem utolsó sorban) a XIX. század gasztronómiai tárháza, ízes hasregény.” – írja róla Cserna-Szabó András.

A bemutatással (író, könyv) meg is volnánk.

Akinek pedig még kell egy kis biztatás, itt egy link http://hir.lira.hu/dm/kep/feherbela.pdf , amelyre rákattintva regényrészletre lel.

Hívunk, várunk, gyere el! – üzeni a Magvető Kiadó.

Az íróval és Cserna-Szabó Andrással Király Levente beszélget – kérdéseket a hallgatóság is feltehet.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

November 7-én az Erkel Színházban az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.