tHUNder Duó és BA-LAN-cE

Helyszín: 
Időpont: 
2012. március 14. 19:00 - szerda

Egy este, két különleges koncert: március 14-én este először a tHUNder Duó (Horváth Kornél, Dörnyei Gábor) áll a RaM Colosseum színpadára, majd a koncert második felében a BA-LAN-cE együttes (Babos Gyula, Lantos Zoltán, Emilio, Ávéd János, Fonay Tibor, Balogh László), akik most először mutatkoznak be a nagyközönség előtt.

Első rész: „A jazz ritmusa” - tHUNder Duó
Horváth és Dörnyei hat éve játszanak közösen, idén áprilisban jelent meg párosuk első - a Hunnia Records által kiadott - koncertfilm-felvétele, amely 2011 végén - Európából is rendhagyó módon, Magyarországról pedig abszolút elsőként - bekerült az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába.
Az amerikai terjesztéssel kapcsolatban Rob Wallis, a Hudson Music társalapítója és társelnöke elmondta: "Nagy hatással volt ránk Kornél és Gábor meglepetésszerű, egyedi és kreatív játéka. Az amerikai fülek számára szokatlan európai perspektíva és nemzetközi zenei repertoár olyan profizmussal társul, ami bármelyik New York-i vagy Los Angeles-i stúdióban megállja a helyét. Kornél érzékenysége, kuriózumnak számító technikája, Gábor élvezetes ritmus- és lenyűgöző szólójátéka együtt igazán különleges és inspiráló."
A tHUNder Duó már kivívta az európai szaksajtó elismerését. "Komplex, exotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük." - ajánlja a páros kiadványát ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki.

Második rész: „Vissza a jövőbe” - BA-LAN-cE
Babos mesélő gitárhangjai, Lantos briliáns indo-NuJazz hegedűjátéka, Emilio fékezhetetlen roma éneke és páratlan ütőhangszeres talentuma jelenti a tagadhatatlan és vállalt kapcsolatot a gyökerekkel. Ávéd János a modern jazz szaxofon játék ifjú mestere, Fonay Tibor a bass- titán, Balogh Laszló, az új generációs dobos csoda - ők a motorok, akiknek segítségével e különleges szextett muzsikája átgázol műfaji határokon és konvenciókon. Rajastan Blues… Örvénylő, vibráló ritmusvilág és őserővel áradó indiai dallamok határozzák meg ezt a hangzásvilágot, egy népdal érzékenységével, és a rockzene intenzitásával.
A BA-LAN-cE a mostani koncerttel lép először a nagyközönség elé.

Az est befejezéseként a tHUNder duó csatlakozik a BA-LAN-cE programjához, s a RAM közönsége igazi örömzenének lesz részese.