2018. november 16. - péntek

tHUNder Duó és BA-LAN-cE

Kinyomtatom...
Helyszín: 
RaM Colosseum
Időpont: 
2012. március 14. 19:00
tHUNder Duó, együttes

Egy este, két különleges koncert: március 14-én este először a tHUNder Duó (Horváth Kornél, Dörnyei Gábor) áll a RaM Colosseum színpadára, majd a koncert második felében a BA-LAN-cE együttes (Babos Gyula, Lantos Zoltán, Emilio, Ávéd János, Fonay Tibor, Balogh László), akik most először mutatkoznak be a nagyközönség előtt.

tHUNder Duó, együttestHUNder Duó, együttes

Első rész: „A jazz ritmusa” - tHUNder Duó
Horváth és Dörnyei hat éve játszanak közösen, idén áprilisban jelent meg párosuk első - a Hunnia Records által kiadott - koncertfilm-felvétele, amely 2011 végén - Európából is rendhagyó módon, Magyarországról pedig abszolút elsőként - bekerült az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába.
Az amerikai terjesztéssel kapcsolatban Rob Wallis, a Hudson Music társalapítója és társelnöke elmondta: "Nagy hatással volt ránk Kornél és Gábor meglepetésszerű, egyedi és kreatív játéka. Az amerikai fülek számára szokatlan európai perspektíva és nemzetközi zenei repertoár olyan profizmussal társul, ami bármelyik New York-i vagy Los Angeles-i stúdióban megállja a helyét. Kornél érzékenysége, kuriózumnak számító technikája, Gábor élvezetes ritmus- és lenyűgöző szólójátéka együtt igazán különleges és inspiráló."
A tHUNder Duó már kivívta az európai szaksajtó elismerését. "Komplex, exotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük." - ajánlja a páros kiadványát ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki.

Második rész: „Vissza a jövőbe” - BA-LAN-cE
Babos mesélő gitárhangjai, Lantos briliáns indo-NuJazz hegedűjátéka, Emilio fékezhetetlen roma éneke és páratlan ütőhangszeres talentuma jelenti a tagadhatatlan és vállalt kapcsolatot a gyökerekkel. Ávéd János a modern jazz szaxofon játék ifjú mestere, Fonay Tibor a bass- titán, Balogh Laszló, az új generációs dobos csoda - ők a motorok, akiknek segítségével e különleges szextett muzsikája átgázol műfaji határokon és konvenciókon. Rajastan Blues… Örvénylő, vibráló ritmusvilág és őserővel áradó indiai dallamok határozzák meg ezt a hangzásvilágot, egy népdal érzékenységével, és a rockzene intenzitásával.
A BA-LAN-cE a mostani koncerttel lép először a nagyközönség elé.

Az est befejezéseként a tHUNder duó csatlakozik a BA-LAN-cE programjához, s a RAM közönsége igazi örömzenének lesz részese.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.