Kisvakond újratöltve!

Helyszín: 
Jegyár: 
A belépés a kiállításra ingyenes, kivéve a belépős rendezvények ideje alatt.
Időpont: 
2012. március 24. 0:00 - szombat - 2012. április 8. 0:00 - vasárnap

Zdeněk Miler illusztrációi, mai kisvakondos játékok, gyermekprogramok és filmvetítések várják a Millenárisra látogató Kisvakond-rajongókat. Az igazi különlegesség az 1985-től gyártott, ma már „retro“ Kisvakondok és prototípusok gyűjteménye lesz.

Évekkel ezelőtt elzarándokoltam a Millenáris parkba, hogy megtekintsem egyik kedvenc mesehősöm eredeiben. Nem számítottam nagy meglepetésre, hisz razfilmeken és nyomtatásban már ismertem az immár 55 éve töretlen karrierrel rendelkező Vakondot eredeit nevén Krteket.
Valami hasonlót éreztem, mint amikor gyerekkoromban volt egy füzet, ami a TV-Maci-ról szólt, ahol bemutatták, hogyan választották ki sok lehetséges variácó közül a ma is látható TV-macit, majd bemutatták azt a mindössze 10cm-es bábut, akiről a minden este lejátszott jelenetet forgatták. A dolgok mögé láthattam és ez után még nagyobb figyelemmel követtem a TV-macit.

2012. március 22. 0:50 - Kisvakond 2012-Millenáris ©Kisvakond 2012-Millenáris
Kisvakond 2012-Millenáris

Node térjünk vissza a vakondra, bár teljes kórképet róla a kiállításon nem kaptam, viszont láthattam eredetiben, ahogy Zdenek Miler megfestette, ugyanis a vakond fehér papíron akvarellel született és olyan élénk és vibráló, hogy okostelefon rajongók retina display-ért kiáltanának. Ezt anno mesekönyv vagy rajzfilm akkori viszonyok között nem igazán tudta visszaadni, manapság pedig a nosztalgia jegyében, a vakondot nem "forgatják" vagy nyomtatják újra. Szóval ajánlom, hogy kerekedjünk fel és nézzük meg a Vakondot eredetiben.

Szemfülesek még a megnyitóra (ami március 24-én 11.00 órakor lesz) korlátozott számban tudnak belépőt szerezni. Részletek a Cseh Centrum honlapján.

A belépés ingyenes, kivéve a belépős rendezvények ideje alatt, részletek és további információk: www.millenaris.hu oldalon.

Nyitvatartás: H - P: 11.00 - 17.00, Szo - V: 10.00 - 17.00