Nadeah (ex-Nouvelle Vague) -Tours de France – Musiques actuelles

Helyszín: 
Jegyár: 
Belépő: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft
Időpont: 
2012. április 14. 20:00 - szombat

A francia bossanova-újhullámos feldolgozászenekar, a Nouvelle Vague számtalan nagy sikerű koncertet adott már Magyarországon. A kortárs francia zenéket bemutató Tours de France sorozatban egy egész kis „minisorozat” látszik kibontakozni a Nouvelle Vague önálló karrierbe kezdő énekesnőivel. Phoebe Killdeer és Melanie Pain után az együttes nemrég szólókarriert kezdett bűbájos énekesnője, Nadeah tér vissza az A38 Hajóra novemberi koncertje után, hogy ismét elszórakoztassa a budapesti közönséget. A koncert különlegessége – a varázsos személyiségű énekesnőn túl -, hogy koncert+vacsorajegy is váltható, amivel a koncert előtt egy hamisítatlan franciás menüt lehet elfogyasztani az A38 Hajó éttermében.

Akik jártak a Nouvelle Vague – az elmúlt években szerencsére elég gyakori – magyarországi fellépéseinek valamelyikén, vagy látták az A38-as koncertről készült adást a televízióban, esetleg tavaly novemberben ott voltak a hajón első szólókoncertjén, nehezen felejtik el a zenekar párductestű, kígyómozgású és elképesztő hangú énekesnőjét, Nadeah Mirandát. A Londonból Párizsba költözött (eredetileg egyébként ausztrál) szépség a Nouvelle Vague több énekesnőjéhez, Camille-hoz vagy Melanie Painhez hasonlóan szólókarrierbe kezdett. Első lemezét Venus Gets Even címmel nemrég jelentette meg. Klasszikus francia sanzon, vidám szvingek, bossa nova, egy szál gitáros utcazene és hasonlók keverednek Nadeah napfényzenéjében, mindehhez pedig ott van a sugárzó, sex appeal-lel bőségesen ellátott énekesnő, aki bebizonyítja, hogy a Nouvelle Vague-on túl is van élet – nem is akármilyen.

2011. február 24. 12:42 - Nadeah ©Nadeah
Nadeah

Nadeah karrierje igazi, klasszikus self-made pályafutás. Miután évekig sikertelenül kísérletezett Londonban mindenféle indie-zenekarok énekesnőjeként, áttelepült Párizsba, ahol egy cseppet sem tűnt derűsebbnek a helyzet. Ruhatároslány és telefonoskisasszony – Nadeah sokáig csak álldogállt az énekesnői karrier kapujában, amíg egy napon felfigyelt rá Marc Collin, a Nouvelle Vague zenei és koncepcionális megfejtője.

Nadeah viharos gyorsasággal lett a nagy „nuvellvág-család” legnépszerűbb tagja, fantasztikus hangja, de mindenekelőtt elemi színpadi kisugárzása mindenütt a koncertszínpadok sztárjává avatta. Igazából csak idő kérdése volt, hogy a zenekar annyi énekesnőjéhez hasonlóan ő is szólóénekesi pályára lépjen. Az évek során Nadeah megírt egy nagylemeznyi dalt – kedves blődliket, szépséges balladákat, füstös blues-okat -, amiket aztán Nicola Tescari karmester és producer segítségével öntött formába. Egy éve jelent meg első lemeze, a már említett, nagyon személyes Venus Gets Even, aminek anyagát három hónapja Budapesten is bemutatta zenekarával – óriási sikerrel. Csak idő kérdése volt, hogy Nadeah visszatérjen egy újabb varázslatos estére, és most eljött a pillanat: az A38 koncerttermében ismét Nadeah Miranda!

Francia vacsora a hajón
A programra koncert+vacsorajegy is váltható, kizárólag elővételben, 5500 forintos áron. A jegy ára tartalmazza a koncertet és a kétfogásos menüt az A38 Hajó éttermében.

A menü

  • Csirkemellragu fehérborral és gombával, zelleres vajban pirított parázsburgonyával
  • Francia málnás túrótorta piskótatalapzaton

A koncert és a Tours de France sorozat támogatója a Francia Intézet.