2018. január 22. - hétfő

Gesztusok

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
Repeats mindennap (Szombat) április 18 2009-ig . 2009. március 31
Kis Iringó: Gesztusok

Kis Iringó textiltervező iparművész Gesztusok című kiállítása március 31-től látható a FISE Galériában. Az itt kiállított alkotások nagy része az alkotó római tanulmányútja után készültek, ahol a kulturális rétegződéseket tanulmányozta, amely gazdag inspirációs forrást jelentett számára.

A hat darabból álló sorozatot (110x110 cm/db) különböző, kulturális környezetéből kiemelt töredékek inspirálták: a Caracalla fürdőinek ókori falszerkezete, a Traianus vásárcsarnokaiban és a Forum Romanum-on talált ókori oszlop- és architrávtöredékek, a Hadrianus villájának részét képező Vendégház épen fennmaradt padlómozaikja, valamint a Via Appia Antica ókori bazaltkövekkel kirakott útburkolata. A töredékek átírt, absztrakt formában jelennek meg, érzékeltetve, hogy a rész magában foglalja az egészet, amelyből kiszakadt.

A kiállítás anyagát egy három munkából álló sorozat egészíti ki, amely az azonos méreteknek és technikáknak köszönhetően nem töri meg a kiállítás egységét. Ezeknél az  alkotásoknál a sejtek rétegződéséből inspirálódott, felnagyítva a mikroszkópikus elemeket.

Az alkotások kivitelezésekor a batiktechnikát a gesztusfestészettel ötvözte. A megszerkesztett, kiegyensúlyozott kompozíciók nyugalmát a gesztusok és vonalak dinamikája teszi mozgalmassá. A batiktechnikát nem a hagyományos módon alkalmazta - mint díszítő technikát - , hanem a gesztusfestészethez hasonlóan, a cél a pillanatnyi érzelmek és feszültségek kifejezése volt az alkotói folyamat során. Így válnak a gesztusok az üzenet hordozójává, feloldva a kompozíciók statikus szerkezetét.

Megnyitó: 2009. március 31. 18:00 - Polgár András író

Megtekinthető: 2009. április 18-ig, keddtől-péntekig 12-18, szombaton 10-14 óra között

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Megnyitó 2018. január 19-én a HOM - Miskolci Galéria Alkotóházban.

youtube.com

Valóban le kell mondanunk minden "jóról" ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket?

a kiállításból

Február 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY kiállítás.