2017. december 14. - csütörtök

I. Pécsi Fűszer Ünnep és Hungarikumok Találkozója

Kinyomtatom...
Időpont: 
2012. május 9 - 2012. május 13

Gerilla és nem gerilla grillbajnokság, fűszervásár, hungarikumok találkozója, a pécsi közösségi kertmozgalom indulása, jazzimprovizációk fűszerillatokra, Magashegyi Underground és számtalan egyéb koncert az Első Pécsi Fűszerünnepen.

Ha az ember szétnéz Pécsett, akkor a kavalkád, a sokszínű pezsgés, a kulturális sokféleség képét látja: nincs olyan nap, amikor valahol ne nyílna kiállítás, ne lenne több koncert, felolvasóest vagy színházi előadás, ráadásul sokféle műfajban, sokféle kultúra-fogyasztó számára. Pécsett pezseg, lüktet, él a kultúra, elindult a Zsolnay Negyed és csúcsra jár a Kodály Központ, a pécsi alkotók és alkotóközösségek őrzik és szítják a tüzet, amitől a pécsi kultúra kicsit mindig „másmilyen”, kicsit elevenebb, „életíze és zamata”, illata van.

I. Pécsi Fűszer Ünnep és Hungarikumok Találkozója

A pécsi kultúra korlátlan fogyasztása semmiféle mellékhatással nem jár, inkább olyan, mint az ételnek a fűszerek: ízesebb, illatosabb és élvezhetőbb minden falat, Pécs megfűszerezi az életet, ebben rejlik a város varázsereje, ezért Pécs a Kultúra Városa és ezért kerül sor május 9-13-ig az Első Pécsi Fűszerünnepre, ahol a vendégek és a pécsiek a szabadtéri sütögetés, a grillezés művészetének hódolhatnak, természetesen pécsi fűszernövényekkel ízesítve az ételeket. Mert Pécs idén tavasztól fűszerbe borul: az utcákon és a tereken zöldfűszerek bokrosodnak, máris turistákat és helybélieket lehet látni egy-egy növényt szagolgatva, élvezve a tavaszt és az illatokat.

Az Első Pécsi Fűszerünnep programjában lesz fűszer-ültetés, a Jókai téren fűszerpiac, grillbajnokság híres séfekkel, gasztrobloggerrel, és elindul a pécsi közösségi kertészkedés is. Buligánok, Canaro, Magashegyi Underground, Meszecsinka, Drum and Folk, Pont4, Jack Danimals, Fivérek és Zséda, gerilla grillre zenélő pécsi jazz formációk: a zenei kínálat éppolyan sokféle és mindenkihez szól, mint a pécsi fűszerek és a kultúra. Nem utolsó sorban az Első Pécsi Fűszerünnepen a Széchenyi téren adnak egymásnak randevút a hungarikumok, s eddig ilyen, természetesen, még sehol sem volt a világban....

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A díjátadón

December 7-én sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2017” cím nyertesét.

plakát

Az egészestés animációk versenyét A hegyek és vizek könyve című kínai animáció nyerte, A világ innenső végén, a zsűri külön elismerését kapta.

Fotó Juhász Tibor

A Lipóti és a Dia-Wellness közösen segíti az egészséges karácsonyt.