Mi Vida - Menny és pokol

Helyszín: 
Időpont: 
2009. március 28. 0:00 - szombat - 2009. május 24. 0:00 - vasárnap

A Műcsarnok legújabb kiállításán olyan kortárs képzőművészeti alkotások láthatók, amelyek az élet és a művészet viszonyát hangsúlyozzák különböző nézőpontokból és megközelítésekkel. A leoni MUSAC-gyűjteményből származó munkák két felfogást állítanak szembe, a mindennapi élet érzéki és szellemi vonatkozásait.

A képzőművészet fontos szerepet játszik a világ megértésére irányuló kísérleteinkben, amennyiben olyan példákat válogat és mutat be, amelyek empátiára késztetnek, és segítenek meglátnunk életünk rétegeit és motivációit. Az ember kíváncsi lény, és többre van szüksége a dolgok lényegének megértéséhez, mint a hírek vagy a tömegmédiumok műsorai; a művészet olyan eszköz, amely segít a világot mentálisan megtapasztalni. A Mi Vida című kiállítás a művészet és az élet kapcsolatát vizsgálja, abban a reményben, hogy egy ilyen kérdésfelvetés figyelemfelkeltő lesz, és segít a közönségnek megérteni a kortárs képzőművészet stratégiáit, illetve e kiállítás révén közelebb juthatunk a minket körbevevő világ megértéséhez.

A Mi Vida koncepciója nem csak hogy válogatást közvetítsen egy gyűjteményből, vagy egyedi alkotásokat mutasson be, hanem javaslat is, felhívás a valóságtudat erősítésére, hogy jobban tudatában legyünk annak, milyen világban élünk, milyen a jelenünk, és hogyan viszonyulunk ahhoz.

Kiállító művészek:
Alicia Framis, Benczúr Emese, Pipilotti Rist, Tabaimo, Jesper Just, Kimsooja, Candice Breitz, Carles Congost, Muntean / Rosenblum, Wolfgang Tillmans, Ryan McGinley, Mp & Mp Rosado, Enrique Marty, Tracey Moffatt, Ángel Marcos, Massimo Vitali, Carmela García, Zhang Huan, Fernando Renes, Marcel Dzama, Álvaro Oyarzun, Joana Vasconcelos, Abigail Lazkoz, Shirin Neshat, Marina Abramovi?, Thomas Hirschhorn, Luc Delahaye, Simeón Sáiz Ruiz, Ángel de la Rubia, Cristina García Rodero, Fernando Sánchez Castillo, Zwelethu Mthethwa, Dora García, Julian Opie, Motohiko Odani, Jon Mikel Euba

A kiállítótéren kívül bemutatkozó művészek:
Dora Garcia, Julian Opie, Motoiko Odani, Jon Mikel Euba

Hirdetés