2018. november 21. - szerda

Beszélgetés Parti Nagy Lajossal

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges az rkeny@upcmail.hu e-mail címen
Időpont: 
2012. június 13. 17:00

Az Ünnepi Könyvhét 2012-re, a Magvető Kiadónál megjelent Fülkefor és vidéke - magyar mesék című könyv szerzőjével Váradi Júlia beszélget.

'Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy mán szabad választások keretibe kitakarodtak a magyarok fődjirűl a tatárok, oszt I.Fülkefor lett a kerál. Vót es öröm, vígan zakatót a Nemzeti Együttműködés Rendszere, Rolex karóra se jobban.

Még pár bakarasz, pár csipisz iramodás, oszt eppoly jó lesz minékünk, mint Kádár apánk alatt az annóba, teprenkedett a nép, mer mind azt látta a keráli tévébe, hogy siker hág sikerre, sarkalat sarkalatra, és kalap. Rendes, istenfélő magyar nép vót, nem úgy, mint az előző, emmán tutta, hogy csak az lessz, ami bé vagyon ígérve, megszorítás penig nem vót, amíg meg nem haltak.'

Parti Nagy Lajos: "Ez a könyv az első évet, az első 53 írást tartalmazza abból a sorozatból, amit 2011 áprilisában kezdtem el írni az Élet és Irodalom Páratlan oldalán, Magyar mesék címmel. Ezek természetesen álmesék, a népmese bizonyos elemeit, nyelvét imitáló teherbíró kisformák, abszurdok a rögvaló abszurditásáról, hazanzák, glosszák a helyzet margójára. Okom bőven volt rájuk, célom velük csak annyiban, hogy egy hagyományos, mégis szabad műformába „becsatornázzam” az írói, állampolgári közérzetemet."

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

November 23-án péntek este a XV. kerületi Pólus Moziban emlékestet tartanak Freddie Mercury előtt tisztelegve, egy nappal halálának évfordulója előtt.

plakát

A HöKöm Projekt előadása a Karinthy Színházban.

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.