2. VilágVeleje Nyár „Minden szinten rock and roll”

Jegyár: 
Elővételben 2900 Ft, a helyszínen 3500 Ft, a kétnapos bérlet ára 4900 Ft.
Időpont: 
2012. június 15. 0:00 - péntek - 2012. június 16. 0:00 - szombat
2004. május 1. 1:42 -   ©Európa Kiadó!
Tavaly nyáron rendezte meg első ízben nyári programját a VilágVeleje Produkció. A siker nem maradt el, csak pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők a tavalyi buliról!
A fesztiválnak idén is az Orczy Park ad otthont, amely Budapest egyik legszebb történelmi kertje, gyönyörű zöldfelület a főváros szívében.
 
A fesztivál fő helyszíne a Nagyrét, itt kap helyet a nagyszínpad, a másik a különleges hangulatú tószínpad, melyet már csak a Csinibaba című filmből is illik ismerni, itt különleges, akusztikus programok kapnak helyet. A park könnyen megközelíthető, hiszen a Nagyvárad téren áll meg a 24-es villamos és a 3-as metró ahonnan 3 perc séta a park Ludovika téri bejárata, amely az idei fesztivál bejárata. Kapunyitás: 18.00.
 
Az első napon, június 15-én, pénteken a fő esemény a legendás Európa Kiadó –Love ’12 műsora.
1981. szeptember 13-án,- épp egy évvel az URH debütálása után- lépett először színpadra az Európa Kiadó. Komoly munkába kezdtek, gyakorlatilag évente összeállt egy-egy új koncertprogram, ha nem is csupa friss szerzeménnyel, mert a korábbiak közül is mindig akadt olyan, amelyik kisebb zenei átalakítással tökéletesen beilleszkedett új környezetébe. Bizonyára sokan emlékeznek a Love ’82 és a Love ’92 lemezekre. Az évforduló meglepetéseket tartogat!
Az Európa Kiadó előtt a Balaton együttes játszik.
A tószínpad éjszakai programja a ’80-as, ’90-es évek underground zenéibe enged betekintést Peter Ogi, Legát Tibor, Ujj Zsuzsi, Őz Zsolt és a többiek részvételével, de fellép Bérczesi Róbert (hiperkarma) is, az Én meg az Ének című műsorával.
 
A második napon, június 16-án mutatkozik be a fővárosi nagyközönségnek a megújult Tankcsapda! Az első budapesti koncerten terveik szerint két új dalt is előad a zenekar! Ezen az estén ráadásul a hazai rock színtér másik vezető csapatával, a Depresszióval játszanak egy színpadon. A tavaszi turnén bizonyította az új gitárossal, Sidivel felálló Tankcsapda, hogy energikusabb, és erősebb, mint valaha. A Tele a Tankot 2012 Turné nyári budapesti állomása ez a koncert, ahova új dalokat is hoz az együttes.
A nagy Tankcsapda koncertekhez méltó látvánnyal és pirotechnikával készül a csapat a budapesti megmérettetésre.
 
Az estét a Kowalsky meg a Vega-ból már ismerős arcokból álló Los Vegas zenekar indítja. Utánuk hazánk egyik legismertebb rockcsapata, a Depresszió veszi át a színpadot. A 12 éves zenekar sikert sikerre halmozott, erre a koncertre harapós műsorral készülnek.
A tószínpadon a Szekeres András-Barbaró Attila duó játszik Junkies dalokat akusztikus formában, Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band fedőnév alatt.
 
Ne hagyd ki a leghangulatosabb budapesti nyárindító bulit, és ne feledd: Minden szinten rock and roll!
2012. június 15-16. (viharnap: 17.)
Helyszín: Budapest, Orczy Park
 
 További információk a www.vilagveleje.hu oldalon.

Hirdetés