Listener (USA), Wattican Punk Ballet (ARM)

Helyszín: 
Jegyár: 
2000 Ft, 1500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2012. augusztus 14. 20:00 - kedd

A Listener május végétől augusztus végéig tartó 66 állomásból álló turnéjának egyik állomása Budapest. Augusztus 14-én a Soundkitchen csapata hozza el a két amerikai fiút az Erzsébet téri Akvárium Klub színpadára. A Listener előtt a Wattican Punk Ballet lehengerlő örmény geg-tánc-punk duó melegíti be a közönséget.

A Listener experimentális „spoken word” amerikai duó Észak-Karolinában, azon belül is Fayetteville-ben alakult 2002-ben. Az énekért és a dalszövegekért Dan Smith felel, míg a zenét Christin Nelson szerzi. A duó tíz év alatt összesen kilenc stúdióalbumot adott ki.
A csapat két tagja a turné idejére trióvá alakul, Kris Rochelle-vel kiegészülve.

2012. június 28. 12:56 - A Soundkitchen és az Akvárium bemutatja: Listener (USA) ©A Soundkitchen és az Akvárium bemutatja: Listener (USA)

Első hallásra a Listener zenéje nem olyan, mint a rádiókban pörgő megszokott zenék stílusa. Valójában egész más, ez az, amit Dan Smith „Talk Music”-nak hív. Hogy mire számíthatunk egy Listener koncerten? Dan Smith zsigeri szenvedélyét, egészen mélyről előtörő fájdalmait és emlékeit hol szavalva, hol suttogva, néha ordítva önti szavakba, amit aztán Christin Nelson és Kris Rochelle zenei kísérete tesz végül dallá.
Május vége óta a Listener nem pihen, folyamatos koncertezik. Amerikában 35, majd Európában 31 koncertet ad, amelynek egyik állomása az Akvárium Klub.
Az estét az örmény testvérpárból álló Wattican Punk Ballet indítja. Zenéjükben megannyi különös elem keveredik: találunk benne pszichedelikus rockot, táncos punkot, pop hatásokat. Színpadi megjelenésük egy performanszhoz hasonlít, szinte minden egyes számban más és más hangszeren játszanak.
Igazi zenei ínyencségre készülhetnek a koncertre látogatók!