2018. június 24. - vasárnap

Ingyenes Öko-kalandok a Tiszavölgyben 5 hétvégén keresztül

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Vidékieknek és újságíróknak ingyenes, Budapesti és Pest megyei résztvevőknek 10000Ft/fő
Időpont: 
Repeats every 2 weeks (Vasárnap) szeptember 09 2012-ig except (Csütörtök) augusztus 09 2012, (Csütörtök) augusztus 16 2012. 2012. július 27 - 2012. július 29

Ingyen táboroztak és kalandoztak 350-en Szatmár-Beregben
Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen kalandok várták az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőit, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

25 Variációk cinkére

Az 5 hétvégéből álló rendezvénysorozat első hétvégéjén Tiszabecs és Tiszamogyorós között bicikliztek a résztvevők, és miközben rengeteg helyen megálltak, hogy helyi termékeket (lekvárokat, pálinkát, helyi leveseket, kenyeret, gyümölcsöt) kóstolgassanak, a fenntartható életmóddal kapcsolatos feladatokat oldottak meg a csapatok.

Az Tisza-vidék legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye az Európai Unió támogatásával az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg, emiatt a közép-magyarországi régión(azaz Budapesten és Pest megyén) kívülről jelentkezett túrázóknak teljes egészében ingyenes, a szállással és teljes ellátással együtt. A résztvevők még sátrat is kapnak.

Megismerkedtek a komposztálás folyamatával, ezen kívül azzal a szemlélettel, mely segít abban, hogy vásárláskor a helyben termelt, nem pedig a messziről utaztatott, szezonális élelmiszereket vásárolják, közlekedéshez pedig olyan eszközt válasszanak, melynek minél kisebb az „ökológiai lábnyoma”. Saját maguk győződhettek meg arról, hogy miként lehet a lehető legkevesebb szemetet termelni a mindennapokban, és azt a keveset is miként lehet úgy kezelni, hogy a legkevésbé szennyezze a környezetet.

70 A közelben található a túristvándi vizimalom
A túristvándi vizimalom is útba esett

Szatmárcsekén teljesen új lekvár-receptet próbáltak ki a Tiszavölgy Kalandtúra tiszteletére: cseresznyét főztek almával. A mellé kínált specialitás, a „pezsgős pogácsa” annak ellenére is kelendő volt, hogy a megtraktálták a társaságot minden állomáson.

A még hátralévő 3 hétvége

3. hétvége Tokaj – Tiszafüred hétvége 2012. július 27-29.
4. hétvége Tiszafüred – Szolnok hétvége 2012. augusztus 24-26.
5. hétvége Szolnok – Szeged hétvége 2012. szeptember 7-9.

A három napos Tiszavölgy Kalandtúra állomásairól, a teljesített feladatokról a túra facebook oldalán (www.facebook.com/tiszavolgykalandtura) tájékozódhattak a résztvevők és az itthon maradottak is. A további négy hétvégéről bővebb információ: www.tiszavolgy.hu címen olvasható.

Mindenki készítse fel biciklijét a következő túrára, hiszen ez egy teljesen egyedülálló környezetbarát és nem utolsó sorban pénztárcabarát nyaralási és csapatépítési lehetőség.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Josihide Muroja

Több mint 45.000 szurkoló látogatott ki szombaton a Duna-partra, hogy megnézhesse, amint a világ legjobb pilótái elszáguldanak a Lánchíd alatt és a Parlament előtt.

fotó Somay Márk

A rajongók a Red Bull Air Race legendáival is találkozhatnak a tököli reptéren.

plakát

Elfogytak a Sziget diákjegyek és már nem lehet kapni augusztus 11-12-13-ra, azaz szombat-vasárnap-hétfőre szóló háromnapos bérletet sem az idei fesztiválra.