Utolsó, 5. hétvégéjéhez érkezett az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra

Jegyár: 
Vidékieknek és újságíróknak ingyenes, Budapesti és Pest megyei résztvevőknek 10.000 Ft/fő
Időpont: 
2012. szeptember 7. 0:00 - péntek - 2012. szeptember 9. 0:00 - vasárnap

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a résztvevők számára teljesen ingyenes 3 napos Tiszavölgy Kalandtúra Szolnok és Szeged közötti szakasza, pontosabban Szolnokról ls Hódmezővásárhely közötti szakasza.

Még lehet jelentkezni szeptember 5-ig!

Utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a résztvevők számára teljesen ingyenes 3 napos Tiszavölgy Kalandtúra.
Mint mindig, most is 350 jelentkezőt tudunk teljesen ingyen két éjszakai szállással és három napi ellátással, kalandozással elvinni a Tisza völgyébe, hogy ott játékosan, ügyességi feladatok megoldásával sajátíthassák el a fenntartható életmód elemeit. Most is lesz a napi 50-60 km kerékpározáson kívül evezés, úszás, kalandpályák.

Ízelítő a programokból
Szolnokról indulunk, és egy "belvárosi challenge" keretében bebarangoljuk a Gulyás fesztiválra készülő város nevezetességeit. Felkeressük a katonai repülőmúzeumot is. Rákóczifalván ismerkedünk a kuruc hagyományokkal, megnézzük (és saját macijainkkal bővítjük) a Macimúzeumot, első éjszakai szálláshelyünkön gyógymedencés kempingben leszünk, ahol még éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség.
Tiszakécskén szüreti hangulattal és helyi termékekkel várnak bennünket.
 Túránk során kenuzunk majd a Kurczán, ellátogatunk a tűzoltó- és a vasúttörténeti kiállításra Szentesen, találkozunk fafaragóval Csongrádon, és azt is meglessük, hogyan készül a híres halasi bicska.


Második éjszakai szállásunk Ópusztaszer mellett lesz, természetesen kirándulunk az emlékparkba is. Mindszenten vizes játékok várnak ránk, Mártélyon pedig erdészek és természetvédelmi szakemberek mutatják be a Mártélyi tájvédelmi körzetet. Hódmezővásárhelyen - mielőtt célba ér a Tiszavölgy Kalandtúra - még meglátogatjuk a múzeumokat és az egyik fazekas iparművészt is.

Természetesen minden kalandtúránál elmaradhatatlan a kalandpálya, ebben minden nap lesz részünk! Kóstolunk majd a helyi ízeket, sütünk kenyérlángost, kalácsot, és lesz kecsekesajt is. A résztvevők úgy ismerhetik meg a térséget, ahogy még eddig senki, ez egy egyedi, megismételhetetlen, kivételes, életre szóló kaland, melynek szakmai vezetője a Tisza nagykövete: Hídvégi-Üstös Pál extrém sportoló.

A rendezvény teljesen nonprofit! Célja a fenntartható életmód megismertetése és a Tisza-vidék népszerűsítése. A résztvevők számára felelevenítjük azokat a ma is használható praktikákat, melyeket néhány generációval előttünk is alkalmaztak a környezetük védelmében és amelyek újra fontosak ahhoz, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk. Tanulhatnak a komposztálásról, arról, miként lehet a legkevesebb hulladékot „termelni”, mit tegyünk a szeméttel, hogyan használjuk ésszel a környezetünk természeti értékeit.

A hétvége programjai – ahogy eddig is – a Facebookon valós időben követhetők lesznek, fotókkal és videókkal.

Még lehet jelentkezni: www.tiszavolgy.hu honlapon, vannak helyek, csak kerékpárt kell hozni, minden mást (étkezést, sátrat, hálózsákot és polifoamot) a szervezők biztosítanak!

Hirdetés