Hurkából és kolbászból lesz a kerítés a Millenárison

Helyszín: 
Jegyár: 
2000 Ft/nap, amely egyben kupon is a Kéznűves Magyar Ízek boltjába 5000 Ft-os vásárlás esetén
Időpont: 
2012. november 16. 0:00 - péntek - 2012. november 18. 0:00 - vasárnap

100 féle hurkát, kolbászt és 30 féle újbort kóstolhatunk a novemberberi 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán.

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenáris B épületében. A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel idén november 16-18 között a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka a kolbász és az újbor is. Most olyan különlegességek is lesznek mint a szilvalekváros kolbász és a fehérboros magvas birsalma mustárral szervírozott országkolbász, valamint a kalocsai paprikás csokoládé.

2012. október 11. 13:39 - 02 ©02
Szilvalekváros kolbász is lesz!

A disznótorosé és az újboré a főszerep
A közelgő hurka-kolbász szezonra való tekintettel a novemberi Kézműves Magyar Ízek Vásárán a főszerep ezeké az élelmiszereké, valamint az újboré lesz. A látogatók ugyanis több mint 100 különböző ízű hurkát, kolbászt, szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak végig november 16-18. között a budapesti Millenáris B épületében. A kínálatban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász – amelyet fehérboros magvas birsalma mustárral, és mákos cipóval tálalnak –, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa-, illetve libakolbászok.

2012. október 2. 9:45 - 01 ©01

Az újdonságok mellett természetesen a vásáron már-már megszokott színvonalon, minőségben, azonban eddig ismeretlen különlegességekkel is képviseltetik magukat a 120 magyar termelő által előállított 5000 magyar íz (mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek stb.). Új íz például a kalocsai paprikás csokoládé, a szilvalekváros kolbász és a legelső, 75 éves recept alapján elkészített Rákóczi túróslepény is.

2012. március 9. 15:47 - 05 ©05

Koncertek, csokimikulás és téli fagyi készítés
A tradicionális magyar gasztronómia ékességei mellett a szervezők most sem feledkeztek meg a vásárra kilátogató családokról sem. A gyerekeknek napközben az Alma együttes(szombat) és a Kolompos (vasárnap) együttes zenél, míg a felnőtteknek este a Balkán Fanatik (péntek) gondoskodik a jó hangulatról. A koncertek mellett a színpadi programok között szerepel a csokimikulás készítés, mézpergetés, téli fagyi készítés és különböző szakmai beszélgetések, díjátadók is.
2012. november 9. 7:47 - PLAKÁT 4. Kézműves Magyar Ízek Vására ©PLAKÁT 4. Kézműves Magyar Ízek Vására
PLAKÁT 4. Kézműves Magyar Ízek Vására

Az éhező gyerekeknek is adományoz a vásár
A szervezők idén új célt is kitűztek maguk elé. Egy tonna élelmiszerrel szeretnének segíteni az éhező gyerekeken. Még a vásár előtt levágták az ország legnagyobb mangalicáját, amelyből Erdei Zsolt (Madár) segítségével 200 kg kolbászt készítettek. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert.

2012. november 4. 13:32 - 08 ©08
Erdei Zsolt is segített a 200 kg kolbász elkészítésében

„A magyar ízek népszerűsítése mellett idén az is célunk, hogy egy tonna élelmiszert gyűjtsünk össze és ezzel támogassuk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programját és a HEGYEM (Harcművészek az egészséges Gyermekekért) Nonprofit Kft-t.” – hangsúlyozta Pap Krisztián a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ) vezérigazgatója, hozzátette: „Ma hozzávetőlegesen 20 000 gyermek éhezik Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk segítsünk!”

A 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán most először a belépő mellé, mindenki megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét a 2012-es újbort, valamint ajándékba kolbász vagy hurka üdvözlőfalatot adnak a szervezők. A vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.

Beszámolónk az előző vásárról itt olvasható.

www.kezmuvesmagyarizek.hu,

www.facebook.com/magyarizek