20. Jubileumi Gastroblues Fesztivál - lemezbemutató koncertek

Időpont: 
2012. december 7. 0:00 - péntek - 2012. december 8. 0:00 - szombat

Az idén huszadik alkalommal megrendezésre került paksi Gastroblues Fesztivál szervezői az eddigi hagyományokat folytatva ismét kép- és hanglemezekkel teszik feledhetetlenné a nyári fesztivál élményeket.

Valószínűség szerint világszerte egyedülálló a Gastroblues Fesztiválok dokumentálása. Nincs tudomásunk arról - legalább is a blues világában, - hogy hangban és képben ilyen mélységben archiválva lenne egy rendezvény története. Ebből a páratlan anyagból kerül kiadásra több tematikus válogatás CD és DVD formátumban. Külön-külön lemezeken jelennek meg a magyar, a brit, a különböző külföldi előadók, az alkalmi formációk, valamint a templomi koncertek anyagai.

A fesztivál múltjára visszatekintve az 1993-ban indult sorozat hazánkban elsőként „házasította” a minőségi zenét és a kulináris élvezeteket együtt egy rendezvényen. A gasztronómiai bemutatók és a főzőversenyek mellett, a 6. fesztiváltól minden évben megrendezték a Borbarátok Találkozóját is. A vezérelv: a legjobb zene sem élvezhető száraz torokkal és korgó gyomorral.

2012. december 7. 16:08 - 20 ©20

A december 8-i lemezbemutató koncert hagyományosan a Dunakömlődi Faluházban kerül megrendezésre, de tekintettel a jubileumi 20. évfordulóra, ebből az alkalomból, előző este december 7-én a budapesti Petőfi Csarnokban is megrendezik a bemutatót. Mindkét helyszínen fellép szólóban a világhírű Rick Wakeman billentyűs, aki örömmel vállalta a fellépést, mivel nagyon jól érezte magát a nyári fesztiválon. A holland gitáros Julian Sas a korábbi években ismeretlen volt a magyar közönség előtt, de paksi fellépései alkalmával közönség kedvenc lett, így meghívása szinte törvényszerű.

A fővárosi koncerten a Varga János Projekt, és a Tom Stormy Trió társul a külhoni vendégekhez, míg a Paks melletti Dunakömlődön az Ismerős Arcok, a Tűzkerék xT és az Elvis emlékzenekar teszi ünnepivé a 20. fesztivál záróeseményét.

A díszdobozos sorszámozott kiadvány – amely 6 dvd-t, 6 cd-t, egy fotóalbumot és egy könyvet tartalmaz – kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak a két lemezbemutató koncert helyszínén, korlátozott számban vásárolható meg. (A belépőjegy teljes árát levonják a kiadvány árából! Jegyek: 3500 Ft)

Néhány név a kiadványból:
Rick Wakeman, Glenn Hughes, Ken Henlsey, Jon Lord, Animals, Ray Phillips, Cliff Moore, Roger Chapman, Jethro Tull, Keith Emerson, Carl Palmer, Yardbirds, Colosseum, Ten Years After, Manfred Mann’s Earth Band, Nazareth, Mick Taylor, Noel Redding, Spencer Davis, Chris Farlowe, Nashville Teens, Popa Chubby, Julian Sas, Orszáczky Jackie, Jukka Tolonen, Blues Company, Holmes Brothers, Ana Popovic…

Rick Wakeman, Julian Sas Band
Varga János Projekt, Tom Stormy Trió
(december 7. péntek, 18 órától – Petőfi Csarnok)

Rick Wakeman, Julian Sas Band
Ismerős Arcok, Tűzkerék xT, Elvis Live Produkció
(december 8. szombat, 16 órától – Paks-Dunakömlődi Faluház)