2018. április 22. - vasárnap

A Honvédelmi Légierő Zenekar ajándékkoncertje a Vörösmarty téren

Kinyomtatom...
Időpont: 
2012. december 21. 15:00

bp kv logoDecember 21-én, pénteken 15 órakor a Budapesti Karácsonyi Vásáron felállított színpadon a Veszprém Megyei Jogú Város Pro Meritis, és a Veszprém Megyei Önkormányzat Prima Primissima díjával bíró Honvédelmi Minisztérium Légierő Zenekar ajándékkoncerttel szórakoztatja a Vásár közönségét.

A katona-, jazz- és egyházzenét játszó zenekar 1985-ben alakult meg Veszprém Helyőrség Zenekar néven a Honi Légvédelmi Hadtest részeként. Ezt további, számos névváltozás követte, amíg 1997-ben fel nem vette a Légierő Zenekar nevet, amelyen ma is sokan ismerik. Vezetőjük Katona János alezredes, aki az angol királyi ház Szent Johanita Lovagrendjének, a Cambridge-i Egyetem zenei társulatának, a Portugál Katonai Urak Társaságának tagja, és mind emellett a Magyar Szent György Lovagrend megyei priorja is.

A zenekar feladata, hogy minél szélesebb körhöz jutassa el a fegyvernemi dalok, a magyar katonai indulók és a történelmi egyházak zenei kultúráját. A zenei hagyományok ápolása mellett munkásságuk fontos eleme a nemzetközi katonazene felkutatása és bemutatása is.

A 14. Budapesti Karácsonyi Vásáron az ünnephez méltó hangulatú jazz és swing zenével várják a látogatókat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Április 21-én Tálas Áron és Pandzarisz Dina kettősével találkozhatunk.

Kárpáti Dódi

Kárpáti Dódi Születésnapi Priváti Projekt.

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.