Jazz n Bass 2012

Helyszín: 
Jegyár: 
1200 Ft (Belépés kizárólag 18 éven felülieknek!)
Időpont: 
2012. december 30. 0:00 - vasárnap

December 30-án az év utolsó nagy buliját prezentálja a jazzminute, ez alkalommal a Dürlinben. A hagyományosnak számító évzárón fellép majd Focus, Vida L, Longman, Spinline, Negro, Marka és Liquid & Axim. A visual felelős ezúttal VJ Centrum lesz.

A Jazz n Bass bulik története 2000 Decemberében kezdődött, amikor is két fiatal úgy gondota, igény van a finomabb, vokális, jazzes drumandbass zenékre a táncparketten is és koruk ellenére nagyon komoly szervezésbe fogtak… Nem hiába, mert bizony igazuk volt és az első bulin decemberben, a hóesésben ellenére is sorban álltak a bejutni vágyók. A következő évek rengeteg teltházas partyja (Trafó, Kultiplex, Fotel Klub, Süssfelnap, Eger Más Klub, Sziget Pesti Est Színpad, stb stb) után 2004-ben eljött az idő egy rövid szünetre. A visszatérésre 2006 év végéig kellett várnunk, de megérte, hiszen azóta vált hagyománnyá és szállóigévé ‘Ha dec 30., Jazz n Bass’.
A Jazztaminute csapat szervezői idén sem hagynak minket cserben, a hagyomány nem törik meg csupán a helyszín változik, a Jazz n Bass, Budapest egyik legjobb klubjában, a Dürlin falai között folytatódik és egy igazán impresszív programot sikerült összehozni a fiúknak. Az estnek nincs valódi fő vendége, mert mindenki nagy névnek számít a műfajon belül, tehát a sorrend sem számít, így haladjunk szépen a fellépésük időrendjében.
A relatív korán, tehát este 10.00-kor érkezők az Airbag-es Focus muzsikáira léphetnek a terembe, de hogy milyen muzsikára az maradjon egyelőre meglepetés mindannyiunk számára. Utána a multistylist Vida L következik, aki a dubstep, breakbeat és 4/4 vizein ugyanolyan otthonosan hajózik, mint ahogy drumandbass mélyebb rétegeiben búvárkodik, amely zenéivel ide is készül és vezeti fel velük az estét, megalapozva a hangulatot, a Tilos Rádiós Airbag műsor másik házigazdájának. Longman, aki már az első Jazz n Bass –en is fellépet, és aki a liquid drumandbass egyik zászlóvivőjének számít itthon, most a Dispatch Recordsos Spinline trio egyik tagjának társaságában lép a lemezjátszókhoz. Őket a Deep lemezbolt főnöke, Negro követi, aki az akusztikusabb, latinosabb drumandbass zenék nagy kedvelője, de persze úgy ahogy a többiektől, tőle is változatos szettet várhatunk. Negro után a Jazztaminute szervezőcsapat tagja, Marka következik, akitől a Jazz n Bass kötelező slágerei mellett újdonságokat is várhatunk. A tavalyi bulin annyira jól sikerült az RCKO rezidens Szolfézsos fiúk, Axim és Liquid zárószettje, hogy az ismétlést követelt, így idén is ők zárják az őrületet, de persze előbb tesznek rá legalább egy lapáttal, ha nem többel...