2018. november 17. - szombat

Giovan Battista Pergolesi: Szent József-oratórium

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Olasz Kultúrintézet
Jegyár: 
Ingyenes, de kötelező helyfoglalás szükséges (tel.: 483-2061, e-mail: info.iicbudapest@esteri.it)
Időpont: 
2013. január 6. 19:00

A Magyar-Olasz Kulturális Év kezdetét az Olasz Kultúrintézet egy különleges koncerttel ünnepli: 2013. január 6-án, vasárnap 19 órakor az Intézet Giuseppe Verdi termében (1088 Budapest - Bródy Sándor u. 8.) Giovan Battista Pergolesi Szent József-oratóriuma hangzik fel a bolognai Carmina et Cantica Együttes és a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában.

A sokak szerint 1730-ban komponált Szent József-oratórium annak a Pergolesinek az első műve, aki a zeneművészetet számos remekművel tette gazdagabbá és a barokk teljes virágzásának időszakában a csodálatos szakmai felkészültség és a határozott emberiesség példájának tanúbizonyságául szolgált.

A Beatrice Bianco vezette Carmina et Cantica Együttes tagjai: Cristina Melis mezzoszoprán, Marcella Orsatti Talamanca szoprán, Camilla Corsi szoprán, Gianluca Zampieri tenor. A Liszt Ferenc Kamarazenekart Stefano Seghedoni vezényli.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.