2018. február 21. - szerda

Svicolando. Tiszteletadás Vico Magistrettinek

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Olasz Kultúrintézet
Időpont: 
2013. január 16 - 2013. február 10

2013. január 16-án, szerdán 18 órakor kerül sor az Olasz Kultúrintézet Xénia Galériájában a Svicolando. Tiszteletadás Vico Magistrettinek című kiállítás megnyitójára.

A milánói Magistretti Alapítvánnyal közösen szervezett kiállítás Vico Magistretti néhány nagy olasz design céggel (mint például az Artemide, a Cassina, a De Padova) közös munkáját hivatott bemutatni: az archív anyagokat fából készült dobozokra nyomtatták, melyek egy falat alkotnak.
Az installáció kurátora Simona Romano, létrehozója Luca Poncellini, a grafikus Davide Fornari.

Vico Magistretti az olasz formatervezés megalapozóinak egyike. Nevéhez a Made in Italy mitikus darabjai kapcsolódnak.
Ernesto Nathan Rogers tanítványa volt, a műegyetem után építészettel, urbanisztikával, belsőépítészettel kezdett foglalkozni. Kedvenc témája a ház, a lakás: az épülettől a tárgyakig minden szenvedéllyel és a részletekre való odafigyeléssel elgondolva. Székeit, lámpáit, asztalait, ágyait, könyvespolcait ma is gyártják, sok közülök igazi bestseller. Mindez visszaigazolja mottóját, miszerint: "egy jó formatervezésű tárgy akár száz évet is ki kell bírjon."

A kiállítást – mely február 10-ig, nyitvatartási időben látogatható – Rosanna Pavoni, a Magistretti Alapítvány munkatársa mutatja be.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.