2018. június 21. - csütörtök

Svicolando. Tiszteletadás Vico Magistrettinek

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Olasz Kultúrintézet
Időpont: 
2013. január 16 - 2013. február 10

2013. január 16-án, szerdán 18 órakor kerül sor az Olasz Kultúrintézet Xénia Galériájában a Svicolando. Tiszteletadás Vico Magistrettinek című kiállítás megnyitójára.

A milánói Magistretti Alapítvánnyal közösen szervezett kiállítás Vico Magistretti néhány nagy olasz design céggel (mint például az Artemide, a Cassina, a De Padova) közös munkáját hivatott bemutatni: az archív anyagokat fából készült dobozokra nyomtatták, melyek egy falat alkotnak.
Az installáció kurátora Simona Romano, létrehozója Luca Poncellini, a grafikus Davide Fornari.

Vico Magistretti az olasz formatervezés megalapozóinak egyike. Nevéhez a Made in Italy mitikus darabjai kapcsolódnak.
Ernesto Nathan Rogers tanítványa volt, a műegyetem után építészettel, urbanisztikával, belsőépítészettel kezdett foglalkozni. Kedvenc témája a ház, a lakás: az épülettől a tárgyakig minden szenvedéllyel és a részletekre való odafigyeléssel elgondolva. Székeit, lámpáit, asztalait, ágyait, könyvespolcait ma is gyártják, sok közülök igazi bestseller. Mindez visszaigazolja mottóját, miszerint: "egy jó formatervezésű tárgy akár száz évet is ki kell bírjon."

A kiállítást – mely február 10-ig, nyitvatartási időben látogatható – Rosanna Pavoni, a Magistretti Alapítvány munkatársa mutatja be.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.

plakát

Az Európai Fenntarthatósági Hét keretében 2018. június 1-jén.