A hegedű ünnepe Joshua Bellel és egy ifjú titánnal

Időpont: 
2013. április 4. 0:00 - csütörtök

Csütörtökön - ápr. 04-én - a fiatal Xiao Wang, a Szigeti József Nemzetközi Hegedű- és Brácsaverseny díjazottja, egy sor csemegével mutatkozik be a magyar közönségnek.

2012. szeptember 15. 18:01 - Xiao_Wang.jpg ©Xiao_Wang.jpg
Xiao Wang

Janáček, Ysaÿe, Hubay és Brahms műveit játssza majd a rá jellemzős boszorkányos technikai tudással és– szigorúan jó értelemben vett – ifjonti hévvel a Budapest Music Centerben.

2011. november 18. 16:28 - JoshuaBell_by_BillPhelps.jpg ©JoshuaBell_by_BillPhelps.jpg
Joshua Bell

Szintén csütörtökön érkezik a Művészetek Palotájába a hegedűhúrok ifjú mestere – és egyben a női szívek rabtartója – Joshua Bell. A fiatal hegedűművész bárhol jár a világban (éspedig elég gyakran koncertezik a földgolyó minden pontján), produkcióinak ováció és vastaps a jutalma. Amikor néhány éve a Tavaszi Fesztivál vendégeként lépett fel, egy kritikusa megjegyezte: „Lehet, hogy sztár, de hogy nagy művész, az is biztos.” Legendás, 1713-ban készített Stradivarija egykor Huberman tulajdonában volt. Mai műsora népszerű Beethoven- és Brahms-művekből áll, s az őt kísérő Academy of St Martin in the Fields zenekar neve szintén szavatolja az első osztályú zenei élményt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013 sajtóanyagából

Hirdetés