2018. november 14. - szerda

A hegedű ünnepe Joshua Bellel és egy ifjú titánnal

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. április 4
bp-1 tavaszi f 2013

Csütörtökön - ápr. 04-én - a fiatal Xiao Wang, a Szigeti József Nemzetközi Hegedű- és Brácsaverseny díjazottja, egy sor csemegével mutatkozik be a magyar közönségnek.

Xiao_Wang.jpgXiao Wang

Janáček, Ysaÿe, Hubay és Brahms műveit játssza majd a rá jellemzős boszorkányos technikai tudással és– szigorúan jó értelemben vett – ifjonti hévvel a Budapest Music Centerben.

JoshuaBell_by_BillPhelps.jpgJoshua Bell

Szintén csütörtökön érkezik a Művészetek Palotájába a hegedűhúrok ifjú mestere – és egyben a női szívek rabtartója – Joshua Bell. A fiatal hegedűművész bárhol jár a világban (éspedig elég gyakran koncertezik a földgolyó minden pontján), produkcióinak ováció és vastaps a jutalma. Amikor néhány éve a Tavaszi Fesztivál vendégeként lépett fel, egy kritikusa megjegyezte: „Lehet, hogy sztár, de hogy nagy művész, az is biztos.” Legendás, 1713-ban készített Stradivarija egykor Huberman tulajdonában volt. Mai műsora népszerű Beethoven- és Brahms-művekből áll, s az őt kísérő Academy of St Martin in the Fields zenekar neve szintén szavatolja az első osztályú zenei élményt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013 sajtóanyagából

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.