Rosalia 2013

Időpont: 
2013. május 10. 0:00 - péntek - 2013. május 12. 0:00 - vasárnap

A Gesztenyés kertben és a Larus Étterem teraszán széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket.

A borokhoz a Larus Étterem állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit. Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba
A rendezvényre belépőjegy nincs, 700.- forintért kóstolópohár vásárolható.

Jazzy színpad
A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók adnak hangulatot a borozgatáshoz.
Május 10-én, pénteken este 19 órától Micheller Myrtill és zenekara, a Swinguistique vadonatúj műsora lesz hallható, amely a múltszázad Franciaországát idézi, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő és dob kíséri.
Május 11-én, szombat este 19 órától a Hot Jazz Band lép fel. „Hot jazz” - a kifejezést a jazz leírására használják, különösképp a korai jazz-re és a swingre vonatkozóan, utalva izgalmas és energikus természetére. A zenekar az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója.
Május 12-én, vasárnap 19 órakor az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó BluesBand, Takács Tamás Dirty Blues Band, Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akikkel a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.
Pénteken és szombaton 21 órától a Jazzy Dj-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Gyerekeknek

A Rosalia ideális programja lesz a kisgyermekes családoknak is, hiszen a rendezvény alatt a Larus Étterem megújult játszókertje és a MOM Kulturális Központ nagy játszótere várja a kicsiket.
Május 12-én, vasárnap a gyerekeknek szól a Délelőtti prograMOM: kézműves műhelyben parafadugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat, ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztatja őket. Ezután a zenekar ésegy táncoktató megtanítja a kicsiket néhány vidám tánclépésre.

Május 11. és 12-én, szombaton és vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.

Éves Magyar Rosé Mustra

Május 11-én, szombaton a Larus Rendezvényközpont termében bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé választék, amely a rendezvény alatt szabadon kóstolható. A borászok személyesen kínálják a jégbe hűtött rosékat, habzóborokat, siller borokat. A 14.30 órára érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, és beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók.

Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel kedveskedünk. 
Belépés: a belépődíj ára 3700.- forint, mely tartalmaz egy 700.- értékű visszaváltható
kóstolópoharat és egyszeri belépést tesz lehetővé.

Bővebben: www.rosalia.hu

A Rosalia sajtóközleményéből