Tamikrest

Jegyár: 
2900, 3500, 4500 Ft
Időpont: 
2013. május 25. 19:30 - szombat

A tuareg "sivatagi" blues az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású irányzata lett, főleg a tavaly Grammy-díjat nyert Tinariwen együttes pályafutásának köszönhetően. A tuareg dallamok és a pszichedelikus gitárzenék ötvözetéből kialakult stílus szorosan kötődik az újra és újra lángra lobbanó polgárháborúhoz: a 2006-ban megalakult Tamikrest fiatal tagjai is menekültként verődtek össze egy kidali táborban.

Nevük azt jelenti, "koalíció", de ez egyben stilárisan is érthető, hiszen zenéjükben a Tinariwen hatása mellett a rock, a rap és az arab popzenék befolyása is tetten érhető. 
2008-ban meghívást kaptak a Maliban megrendezett, rangos Sivatag Fesztiválra, ahol találkoztak az amerikai Walkabouts együttes vezetőjével, Chris Eckmannel. Ő azonnal "lecsapott" rájuk: egyrészt beépítette őket Dirtmusic nevű zenekara BKO címmel megjelenő albumába, másrészt Adagh, majd Toumastin címmel megjelenő saját albumaik producere lett. Ezek átütő sikere igen gyorsan a Tinariwen mellé emelte a Tamikrestet, amellyel - amint Andy Morgan írta - "a sivatagi bluesban elkezdődött a jövő".

2013. május 14. 13:28 - tamikrest.jpg_368x800.jpg ©tamikrest.jpg_368x800.jpg

Közreműködik: Ousmane Ag Mossa - ének, gitár, Aghaly Ag Mohamedine - djembe, ütőhangszerek, vokál, Paul Salvagnac - ritmusgitár, vokál, Cheikh Ag Tiglia - basszusgitár, slide gitár, akusztikus gitár, vokál, Wonou Walet Sidati - vokál, Ag Ahmed Salim Ibrahim - dob, lopótök

 

Hirdetés