2018. augusztus 19. - vasárnap

Csomótündér avagy meséljünk komolyan!

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. május 23. 18:00
csomotunder_4.jpg

A válás sokszor még ma is tabunak számító társadalmi jelenségét járja körül a kecskeméti Ciróka Bábszínház Meséljünk komolyan! elnevezésű rendezvénye. A Csomótündér című, válásról szóló gyerekdarabot ezúttal felnőttek tekinthetik meg,

bemutatkozik az előadás különleges drámapedagógiai segítőfeladatokat tartalmazó műsorfüzete, és Dr. Vekerdy Tamás pszichológus tart előadást arról, hogyan lehet a legkevesebb traumát okozni váláskor a gyerekeknek.

Statisztikák szerint hazánkban minden harmadik házasság válással végződik. Mivel a Ciróka Bábszínház azt a célt tűzte maga elé, hogy felelős művészeti intézményként ne csak szórakoztasson, hanem a gyerekeket érintő társadalmi problémákat is feldolgozza, ezért a válást sem kezeli tabuként.

Csomotunder_3.jpg

Gimesi Dóra meséje nyomán Kuthy Ágnes rendezte meg A Csomótündér előadását, melyben a családi feszültség feloldásaként a főhős királyfi, Kismenyus szülei elválnak, miközben felszínre kerülnek a válás gyerekeket érintő helyzetei.

A bábelőadás segítségével a válás befogadását segíti. Ezúttal nem gyerekek, hanem válásban érintett szülők és művészeti, pedagógiai szakemberek tekintik meg az előadást.

A rendezvényen Dr. Vekerdy Tamás gyermekpszichológus tart különleges előadást, amely bábprodukció által bemutatott, váláshoz kapcsolódó problémákat veszi sorra. De nemcsak a válás helyzetének gyermekkel való feldolgozásáról lesz szó, hanem lehetőség nyílik a nézőkben felmerült kérdések megvitatására is.

Az 1950-es években alapított Ciróka Bábszínház 1986-tól működik hivatalos színházi intézményként Kecskeméten.  Műsorában kiemelten foglalkozik a gyermek és az ifjúsági korosztály számára sokszor ma is tabuként kezelt társadalmi témák feldolgozásával, bemutatásával.

Sajtóközlemény

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

II. András koronázása elevenedik meg 2018. augusztus 18‒19-én a Nemzeti Emlékhelyen.

Görgényi Gábor (plakátterv)

Andrew Bovell többszörösen díjazott drámájának első magyar feldolgozása a Hatszín Teátrumban.

logo

Az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének Elnöksége 2018 aug. 10.-én pénteken 19.00 órakor ” Jótékony célú ” előadást szervez a MACIVA vezetésével a Fővárosi Nagycirkuszban.