2018. október 17. - szerda

Csomótündér avagy meséljünk komolyan!

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. május 23. 18:00
csomotunder_4.jpg

A válás sokszor még ma is tabunak számító társadalmi jelenségét járja körül a kecskeméti Ciróka Bábszínház Meséljünk komolyan! elnevezésű rendezvénye. A Csomótündér című, válásról szóló gyerekdarabot ezúttal felnőttek tekinthetik meg,

bemutatkozik az előadás különleges drámapedagógiai segítőfeladatokat tartalmazó műsorfüzete, és Dr. Vekerdy Tamás pszichológus tart előadást arról, hogyan lehet a legkevesebb traumát okozni váláskor a gyerekeknek.

Statisztikák szerint hazánkban minden harmadik házasság válással végződik. Mivel a Ciróka Bábszínház azt a célt tűzte maga elé, hogy felelős művészeti intézményként ne csak szórakoztasson, hanem a gyerekeket érintő társadalmi problémákat is feldolgozza, ezért a válást sem kezeli tabuként.

Csomotunder_3.jpg

Gimesi Dóra meséje nyomán Kuthy Ágnes rendezte meg A Csomótündér előadását, melyben a családi feszültség feloldásaként a főhős királyfi, Kismenyus szülei elválnak, miközben felszínre kerülnek a válás gyerekeket érintő helyzetei.

A bábelőadás segítségével a válás befogadását segíti. Ezúttal nem gyerekek, hanem válásban érintett szülők és művészeti, pedagógiai szakemberek tekintik meg az előadást.

A rendezvényen Dr. Vekerdy Tamás gyermekpszichológus tart különleges előadást, amely bábprodukció által bemutatott, váláshoz kapcsolódó problémákat veszi sorra. De nemcsak a válás helyzetének gyermekkel való feldolgozásáról lesz szó, hanem lehetőség nyílik a nézőkben felmerült kérdések megvitatására is.

Az 1950-es években alapított Ciróka Bábszínház 1986-tól működik hivatalos színházi intézményként Kecskeméten.  Műsorában kiemelten foglalkozik a gyermek és az ifjúsági korosztály számára sokszor ma is tabuként kezelt társadalmi témák feldolgozásával, bemutatásával.

Sajtóközlemény

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Makai Eszter

Kertész Mónika és Halász Gábor a Bethlen Téri Színházban.

plakát

A fesztivál a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel kortárs táncművek bemutatását, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

jelenet

Premier október 13-án a Thália Színházban.