Vincent Van Gogh Álmai

Helyszín: 
Időpont: 
2013. május 31. 0:00 - péntek - 2013. november 30. 0:00 - szombat

Márcsak pár nap és bezár a “Van  Gogh Álmai” Kiállítás. Az amszterdami Beurs van Berlage falai közül elsőként Budapestre érkezett az eddigi legnagyobb, több mint 200 digitálisan felújított képet számláló, részben 3D animációban is megtekinthető “Van  Gogh Álmai” Kiállítás.

Az ünnepélyes keretek között megnyitott kiállítás díszvendége Melcher de Wind holland  ötletgazda volt, aki kiemelte, Vincent Van Gogh nagy álma volt, hogy egyszer az összes  képét egy helyen láthassa a közönség.
Az évtizedek alatt ezek a képek szétszóródtak, megsérültek, eltűntek, ezzel az új digitális  technikával azonban Van Gogh álma valóra vált. Ennyi művét még soha nem lehetett egy  helyen megtekinteni.

2013. június 4. 11:47 - DSC_0179-2 ©DSC_0179-2

A Van Gogh által megálmodott világ - a digitális eljárásnak köszönhetően - élő színekben  tárul a nagyközönség elé, mely segítségével életre kelnek a művek. Ezen technikával egy új  mérföldkőhöz érkezett a kultúra, új út nyílott meg a művészet kedvelői előtt.

A világhírű képek új dimenzióba emelésével egyedülálló és lenyügöző részletek bontakoznak ki a művekből. A képek olyan színvilágban tekinthetők meg, amilyennek megálmodta a festő,  így a festékek eredeti színét sikerült visszaadni.
A kiállítás egy részét alkotó különleges animációkat a látogatók speciális 3D-s szemüvegek  segítségével térképezhetik fel.
A technikának köszönhetően láthatóvá válik a posztimpresszionista művész játéka a fényekkel és perspektívával - miközben a képek összes apró részlete elénk tárul.
A csodálatos, élénk színekben pompázó művek és animációk, a festő saját jegyzeteivel,  illetve leveleivel kiegészítve izgalmas betekintést engednek a festő különleges világába.

2013. június 4. 11:47 - DSC_0177-2 ©DSC_0177-2

A kiállítás különlegessége, hogy a művész álmai a leghíresebb festményein és életrajzi  érdekességein keresztül tárulnak elénk, többek között a művész saját öccséhez, Theo - hoz  írt levelei alapján.

Helyszín: VAM Design Center (1061 Budapest, Király utca 26.)

Bővebben: www.vamdesign.hu/

Részletek a sajtóközleményből

Hirdetés