2018. november 17. - szombat

„Kis Híján Összművészeti Estek A Bem Moziban” sorozat

Kinyomtatom...
Jegyár: 
500/1000/1500.- (válság-/normál-/támogatói jegy)
Időpont: 
2013. június 26. 20:00
syntax2.png

A Syntax Cinematic Orchestra Magyarországon egyedülálló módon tematikus mozijazz-ben utazik, immáron nyolcadik éve. Első lemezük 2009-ben jelent, amin számukra kedves és fontos filmek által inspirált kompozíciók hallhatók.

Azóta rengeteg mindenbe belevágtak; rendszeresen léptek föl a klasszikus „ős-horror” Dr.Caligarit kísérve, illetve Chaplin Bajnok-ja alá is komponáltak zenét. Vendégzenészek közreműködésével improvizáltak olyan cseppet sem néma filmekre is élőben, mint a Psycho vagy az Emanuelle. Műsoruk folyamatosan bővül és változik, a repertoárban egyre több az animáció-, és kisfilm, fellépéseiken pedig egyre több szerep jut a kollektív improvizációnak. Mindezek mellett Zakatoló Zenemozi címen havi rendszerességgel játszanak gyerekeknek matinéműsort a Puskin moziban klasszikus rajz-, és mesefilmeket kísérve. A Bem moziba most ismét új műsorral készülnek, amiben lesznek animációk, rövidfilmek és még mesefilm is.

syntax

Nagy Krisztián Tódor - kompozíció, modulált lúpolt beszéd, hörgés, orgona, kalimba
Vereb Szabolcs - szaxofon, tárgyak
Ajtai Péter - nagybőgő
Badics Márk - dob
Palatinszky Márton - basszusklarinét, szoprán szaxofon
Sütő Márton - gitár
Kiss Árpád – trombita, szárnykürt
Bern Atom Santi – hang, éne

Helyszín:  Bem mozi, II. Margit körút 5/b.

Sajtóközlemény

 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.