„Minek az út, ha nem a templomhoz vezet?” Program júl. 19-21.

Időpont: 
2013. július 19. 0:00 - péntek - 2013. július 21. 0:00 - vasárnap

Régen, egy szép grúz filmben hallottam ezt a mondatot, lehet, hogy nem szó szerint így hangzott, de az emlékezetemben így ragadt meg. A filmben egy idős asszony mondta. Visszatért régi lakóhelyére, ahol távozása óta sok minden átalakult. Az asszony egy járókelőt kérdezett: ez az út vezet a templomhoz? A templomot már lebontották – hangzott a válasz.

Persze ez régen volt, de lehet, hogy Rátóti Zoltánt, magyarföldi polgármesterként hasonló gondolat vezette. Az út meg volt, gyönyörű helyre vezetett, szinte sugározta: itt egy templomnak kell állnia!

Három éve áll a magyarföldi fatemplom, érdemes elindulni a hozzá-vezető úton, kivált, ha a templomban és a templomra néző szabadtéri színpadon remek muzsika szól.

2012. június 16. 18:18 - FatemplomFesztival2013 (1) ©FatemplomFesztival2013 (1)

Ezt kínálja a Fatemplom Fesztivál:
Sator Quartet, Bognár Szilvia, Csík zenekar, Kaláka, Gryllus Vilmos, Szirtes Edina Mókus, Rátóti Zoltán, Igricek, Magyarvista, és hozzájuk Szlovéniából a Brina, Szicíliából a Nakaira. A Kereplő Színház Lúdas Matyi történetét hozza el nekünk.

Szombaton és vasárnap reggeltől délutánig a gyerekeket több koncert, kreatív játszóház és foglalkoztató várja, lesz mesekönyv-bemutató, dedikálás és meseolvasás is. Idén 4. alkalommal rajtol el a Magyarföldi Kerépárverseny mezőnye. Nevezni a helyszínen lehet.

A Fesztivál 3 napja alatt kézművesek kínálják portékáikat, a templomdombon, és megkóstolhatják a helyi ételspecialitásokat is, pl. a vasi dödöllét.

A Fatemplom Fesztivált vasárnap délelőtt ökumenikus istentisztelet zárja, melyen a liturgia elemei között a fesztivál művészei is előadják a hely és az alkalom szelleméhez illő dalaikat.

Induljanak el a magyarföldi fatemplomhoz vezető úton!

Mindenkit szeretettel várunk Magyarföldre!

http://www.magyarfold-falu.hu/

Gryllus Dániel