Mátyás, az igazságos - rockmusical

Időpont: 
2013. július 7. 20:00 - vasárnap

A Puchner Birtok-Bikal, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház július 7-én bemutatja a magyar történelem egyik legendás alakjának, Magyarország egyik legnépszerűbb királyának, Mátyásnak a történetét.

A Sziget Színház ez alkalommal is a magyar történelem egyik legendás nagy alakjának történetét dolgozza fel ebben a nagyszabású új magyar, családi rockmusicalben. Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatni hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték.
A darab Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket.

2013. június 29. 7:55 - pintertibor_300x200t0_ic ©pintertibor_300x200t0_ic

Az előadás rengeteg izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára, akik a Dél-Dunántúlon egyedülálló produkciónak lehetnek a tanúi. Hősiesség, bátorság, szerelem és cselszövés… A lovagok és katonák, a királyi udvar népe és a táncosok színes forgataga lélegzetelállító show műsorral és látványos csatajelenetekkel ejtenek minket ámulatba. Kacaghatunk az udvari bolond humoros rigmusain, izgulhatunk a csatajeleneteken és a sötét lovag cselszövésén, meghatódhatunk Mátyás és Kinizsi igaz barátságán. Fülbemászó dallamok és megható jelenetek váltják egymást, miközben vágtáznak a paripák, folyik a harc földön és lovon, és kibontakoznak a történet szálai, melyek kicsik és nagyok számára is üzenetet hordoznak. A kifejezetten családoknak szóló új magyar családi rockmusical történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze a lószerető közönségnek.

A darab ősbemutatójának a Nemzeti Lovas Színház égisze alatt, lovas verzióban a bikali Élménybirtok ad otthon 2013 nyarán 6 előadással.

Előadások

2013. július 6., 13., 20., 27.
2013. augusztus 3. és 10.

Kezdés minden alkalommal 20.00 órakor.

Hirdetés