2018. november 14. - szerda

Mátyás, az igazságos - rockmusical

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. július 7. 20:00
matyas_orias_honlapra_medium_560x270t0_ic.jpg

A Puchner Birtok-Bikal, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház július 7-én bemutatja a magyar történelem egyik legendás alakjának, Magyarország egyik legnépszerűbb királyának, Mátyásnak a történetét.

A Sziget Színház ez alkalommal is a magyar történelem egyik legendás nagy alakjának történetét dolgozza fel ebben a nagyszabású új magyar, családi rockmusicalben. Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatni hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték.
A darab Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket.

pintertibor_300x200t0_ic

Az előadás rengeteg izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára, akik a Dél-Dunántúlon egyedülálló produkciónak lehetnek a tanúi. Hősiesség, bátorság, szerelem és cselszövés… A lovagok és katonák, a királyi udvar népe és a táncosok színes forgataga lélegzetelállító show műsorral és látványos csatajelenetekkel ejtenek minket ámulatba. Kacaghatunk az udvari bolond humoros rigmusain, izgulhatunk a csatajeleneteken és a sötét lovag cselszövésén, meghatódhatunk Mátyás és Kinizsi igaz barátságán. Fülbemászó dallamok és megható jelenetek váltják egymást, miközben vágtáznak a paripák, folyik a harc földön és lovon, és kibontakoznak a történet szálai, melyek kicsik és nagyok számára is üzenetet hordoznak. A kifejezetten családoknak szóló új magyar családi rockmusical történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze a lószerető közönségnek.

A darab ősbemutatójának a Nemzeti Lovas Színház égisze alatt, lovas verzióban a bikali Élménybirtok ad otthon 2013 nyarán 6 előadással.

Előadások

2013. július 6., 13., 20., 27.
2013. augusztus 3. és 10.

Kezdés minden alkalommal 20.00 órakor.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.