2018. június 24. - vasárnap

Barokk Varázsa

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. augusztus 9 - 2013. augusztus 11
barokk_varazsa_gyor_sajto03.jpg

A Barokk Varázsa rendezvénysorozat az egész országban egyedülálló látványosság, hiszen Győr barokk belvárosa valódi díszletet kínál a Barokk Esküvő ceremóniájának.

Győr csodálatos barokk környezete nemcsak a Barokk Esküvő ceremóniája szerint egybekelő ifjú párnak nyújt egyedülálló és felejthetetlen élményt, hanem az egész násznépnek, sőt a kíváncsiskodóknak is.

A Barokk Esküvő rendezvénysorozat pénteken veszi kezdetét, ekkorra már az egész város barokk lázban ég. A jeles alkalomra még a belvárosi kirakatok is versenyt hirdetnek a barokk jegyében, amit vidám jelmezes barokk felvonulás követ, ami a Barokk Szerenádban csúcsosodik ki.
A Széchenyi téren a barokk menyasszonnyal, a vőlegénnyel és az udvarhölgyekkel együtt hallgathatjuk meg a csodálatos Sorrentoi Szerenádot - „bel canto”, nápolyi dal, olasz slágerek -, melyben Domenico Menini operaénekes és Denis Biancucci zongoraművész is közreműködik.

Szombaton már a város apraja-nagyja az esti esküvőre készül, amit a messze földön híres barokk esküvői felvonulás vezet fel.
Az esküvői felvonuláson a menyasszonyt és a vőlegényt nemcsak az udvarhölgyek és a násznép kísérik, hanem több száz barokk jelmezes: lovas hintók, trombitások, táncosok, zenészek, komédiások, a város apraja-nagyja.
A jelmezes felvonuláson megelevenednek az ókori erények, a Mértékletesség, az Igazságosság, a Becsületesség és az Erő, a jövendő párra Angyal terjeszti ki óvó szárnyait, és nem hiányozhat a szerencse, a Fortuna istenasszonya sem.

Barokk Esküvő ceremóniájára Győr romantikus szegletében, a Radó szigeten kerül sor. A forgatókönyv eredeti: XVII. századi magyar főúri esküvők korabeli leírása alapján készült.
A móringlevél – egykori házassági szerződés – felolvasása után a menyasszony fejéről a vőfély karddal veszi le a virágkoszorút, a koszorúslányok pedig ráadják a főkötőt, majd fáklyás táncosok köszöntik az ifjú párt.

A látványos Barokk Esküvő életre szóló élmény az ifjú párnak, aki családjával együtt vállalja a jelmezes szereplést. A több száz jelentkező közül évente csak egy párt illet meg a barokk házasságkötési ceremónia kiváltsága.

A Barokk Varázsa rendezvénysorozaton óramese, barokk táncház, toronyzene, kézműves vásárok, pantomimesek, táncosok, fegyveres színi játék, lövészbemutató, zenészek, koncertek, vásári komédiák, színházi előadások, gyerekprogramok szórakoztatják az érdeklődőket.


Bővebb információk, részletes programajánló:
www.gyor.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Josihide Muroja

Több mint 45.000 szurkoló látogatott ki szombaton a Duna-partra, hogy megnézhesse, amint a világ legjobb pilótái elszáguldanak a Lánchíd alatt és a Parlament előtt.

fotó Somay Márk

A rajongók a Red Bull Air Race legendáival is találkozhatnak a tököli reptéren.

plakát

Elfogytak a Sziget diákjegyek és már nem lehet kapni augusztus 11-12-13-ra, azaz szombat-vasárnap-hétfőre szóló háromnapos bérletet sem az idei fesztiválra.